Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από Άραξο, Άκτιο και Ανδραβίδα

Μετά και την επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα-Τραμπ στο πρόσφατο ταξίδι στην Αμερική η Δυτική Ελλάδα, μαζί με άλλες στρατιωτικές βάσεις όπως η Σούδα, παραδίδονται ουσιαστικά στο ΝΑΤΟ και υποτάσσονται στις βλέψεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ανατολική Μεσόγειο.

Τα όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση αυτή ετοιμάζουν ένα αβέβαιο μέλλον για την χώρα, εμπλέκοντάς την ενεργά στους ανταγωνισμούς στην περιοχή, εντάσσοντάς την στον αντιδραστικό άξονα Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο και Μέση Ανατολή την και εκθέτοντάς την στον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής. Στο πλαίσιο της «αναβάθμισης» της χώρας στον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, εξοπλίζονται ακόμα περισσότερο οι βάσεις του Αράξου, της Ανδραβίδας και του Ακτίου, που χρησιμοποιούν ανιχνευτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, για να αποτελέσουν εφαλτήριο για επεμβάσεις στην περιοχή. Εκμεταλλευόμενη τις εντάσσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας η ελληνική κυβέρνηση τρέχει να εξυπηρετήσει τα αμερικανικά συμφέροντα, αποβλέποντας σε μια αναβάθμιση της θέσης των αστικών δυνάμεων της χώρας στην περιοχή, υπονομεύοντας όμως την μοίρα του λαού και επιβάλλοντας ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, πρόνοια, υποδομές για χάρη εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 2,4 δις!

Στον Άραξο ετοιμάζουν να εγκαταστήσουν πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ προερχόμενες από την Τουρκία, πρόθεση που δεν έχει διαψεύσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλη προσβολή στον αγώνα του λαϊκού κινήματος που είχε καταφέρει να διώξει τα πυρηνικά από τον Άραξο το 2001. Για άλλη μια φορά θα το αποτρέψουμε!

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα συμμετέχει στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 11.00 στον Άραξο. Όλοι στην προσυγκέντρωση στην Πάτρα, πλατεία Τριών Συμμάχων στις 9.30.

-Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου

-Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό

– Ειρήνη, αλληλεγγύη στους λαούς, προστασία αλληλεγγύη στους πρόσφυγες