«Φυσάει ένας αέρας που σαρώνει»

«Φυσάει ένας αέρας που σαρώνει», τραγουδάει ο Μίλτος Πασχαλίδης στο ραδιόφωνο και στο μυαλό μου γίνεται αυτόματα ο παραλληλισμός, αφού αυτός ο αόρατος αντίπαλος που πυκνώνει στον αέρα τριγύρω μας, έχει αρχίσει να «σαρώνει» τις αναπνοές των κατοίκων των μεγάλων κυρίως πόλεων και του δικού μας νομού.

  • Εκατόν είκοσι ένα (121) τα κρούσματα χθες Πέμπτη, 80 την Τετάρτη, 61 την Τρίτη, 61 την Δευτέρα… μέσα σε τέσσερις μέρες 323 νέα κρούσματα. Τα περισσότερα από αυτά καταγράφονται σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό.

Οι κλινικές covid του Αγρινίου και του Μεσολογγίου αρχίζουν σιγά – σιγά να γεμίζουν (13 χθες οι νοσηλευόμενοι), η Μ.Ε.Θ. του Αγρινίου το ίδιο (5 χθες οι διασωληνωμένοι)…

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, τι θα συμβεί σήμερα. Εκείνο που είναι σχεδόν βέβαιο, είναι το γεγονός, ότι ο δείκτης της θετικότητας χθες και αναλογικά με τα rapit test που διενήργησε ο Ε.Ο.Δ.Υ. στο Αγρίνιο (Δείτε ΕΔΩ) πλησιάζει τις 6 μονάδες και όπως μας είπε έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος του Ε.Ο.Δ.Υ. στο νομό, εάν η μετάδοση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, η εφαρμογή σκληρού lockdown για άλλη μια φορά είναι η μοναδική επιλογή που απομένει.

Και είναι λογικό με την χαλάρωση που είχε παρατηρηθεί. Τίποτα δεν τηρήθηκε, από όσα έπρεπε να τηρηθούν τις τελευταίες μέρες της προηγούμενης εβδομάδας. Ο «πανικός» στις εκκλησίες χωρίς καμιά εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, τα «κορωνοπάρτι» στα στενά και τα δασύλλια κ.ο.κ.

«Το χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήξαμε, γι’ άλλα δέκα χρόνια, άιντε καθαρίσαμε», λέει ο Σαββόπουλος στη δισκογραφική συλλογή του, «Τραπεζάκια έξω», αλλά απ’ ότι φαίνεται στην περιοχή μας τα «τραπεζάκια» θα παραμείνουν έξω αλλά κλειστά και αυτή την άνοιξη.


Λ. Τηλιγάδας
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr