Γ.Ε.Α.: Χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου

Υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες-ηλιόλουστη και ζεστή ημέρα- πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου  στην Πηγή Τρικάλων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου με τη συμμετοχή 1000 αθλητών και αθλητριών από τα σωματεία όλης της χώρας.

Η ομάδα στίβου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πιστή και φέτος και σε αυτό το ραντεβού, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τη χειμερινή περίοδο, συμμετείχε με 11 αθλητές και αθλήτριες. Τα παιδιά της ΓΕΑ αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο σθένος και πάθος ξεπερνώντας τις προβλεπόμενες προσδοκίες και τερματίζοντας σε πολύ καλές θέσεις.

Η μεγάλη επιτυχία και ταυτόχρονα έκπληξη ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ομαδική βαθμολογία στο αγώνισμα των 3000μ. Παγκορασίδων. Μεταξύ 150 κοριτσιών από όλη την Ελλάδα η ομάδα της ΓΕΑ βγήκε πρώτη κερδίζοντας το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο. Η διάκριση αυτή ήταν αποτέλεσμα της  αγωνιστικής προσπάθειας των τεσσάρων κοριτσιών της ομάδας, της Χριστίνας Σκεπετάρη, της Χαριτίνης Καραχρήστου, της Άννας Δρόσου και της Αναστασίας Αλέστα.

Στον αγώνα των 6000μ. Εφήβων ο Νίκος Σταμούλης, τρέχοντας για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία τερμάτισε στη δεύτερη θέση μετά από μία  συγκλονιστική κούρσα κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα.

Αξίζει να αναφερθούμε στις καλές παρουσίες και των υπολοίπων παιδιών που κατάφεραν να τερματίσουν σε υψηλές θέσεις στα αγωνίσματα που μετείχαν, του Γιάννη Ματσούκα, του Αδαμάντιου Δρόσου, της Δανάης Κομπορόζου, του Κώστα Τέγα. Τέλος συγκινητική ήταν η προσπάθεια του Κώστα Σταμούλη, ο οποίος αν και ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες με μια ίωση θέλοντας να βοηθήσει το σύλλογό του, αγωνίστηκε στο δρόμο των 10000μ., καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και που κατάφεραν και αυτή τη χρονιά να αναδείξουν τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στα κορυφαία σωματεία της Ελλάδας.