Η Γ.Ε. Αγρινίου κατέκτησε το Κύπελλο Σκακιστικών Σωματείων Δ. Ελλάδας (Photos)

Στον τελικό του Κυπέλλου Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας η Γ.Ε. Αγρινίου αντιμετώπισε την καλύτερη ομάδα της Πάτρας. Την Ν.Ε. Πατρών. Ομάδα η οποία στην πορεία της για τον τελικό υπερίσχυε των αντιπάλων με το επιβλητικό 4-0.

Στην σημερινή αναμέτρηση οι νίκες των Τζότζολη, Μασίκα (πρώτη και τρίτη σκακιέρα αντίστοιχα) έφεραν 2-2 αλλά με άρση του πρώτου κριτηρίου (νίκες σε υψηλότερες σκακιέρες) το κύπελλο δόθηκε στην Αγρινιώτικη ομάδα.

Ιστορική νίκη και κατάκτηση τροπαίου. Το σκάκι δεν έχει ηλικία αρκεί να παίζεις καλά.

Ευχαριστίες προς την οικογένεια Μερμίγκη και τον κ. Νίκο Μασίκα οι οποίοι συνόδευσαν την ομάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε την σημερινή σύνθεση της ομάδας:
Τζότζολης Χαράλαμπος (πρώτη σκακιέρα)
Σολωμός Χάρης (δεύτερη σκακιέρα, δευτεροετής φοιτητής πανεπιστημίου Πατρών)
Μασίκας Δημήτρης (τρίτη σκακιέρα, μαθητής β΄Λυκείου)
Μερμίγκης Ιωάννης (τέταρτη σκακιέρα, μαθητής β’ Γυμνασίου) ο πιο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας του Final Four.

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου κατέκτησε το κύπελλο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, ως κυπελλούχος, προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας!

Μια ακόμη σημαντική διάκριση πέτυχε ο Σκακιστικός Σύλλογος της ΓΕΑ, καθώς κατέκτησε το κύπελλο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΣΔΕ). Παράλληλα, κατόπιν της κατάκτησης του εν λόγω τροπαίου, ο σύλλογος πήρε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της χώρας. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο σωματείο της Αιτωλοακαρνανίας που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα της ΓΕΑ διέθετε το μικρότερο ηλικιακό μέσο όρο, αντιμετωπίζοντας συλλόγους τα μέλη των οποίων διέθεταν μεγαλύτερη εμπειρία σε αντίστοιχους αγώνες. 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι κάθε ομάδα χρησιμοποιούσε σε κάθε αγώνα τετραμελή σύνθεση (συνήθως τους καλύτερους σκακιστές που διαθέτει). Οι αγώνες ήταν νοκ-αουτ και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ο διαιτητής λάμβανε υπ’ όψιν τις ατομικές νίκες των σκακιστών σε κάθε σκακιέρα.