Γαβαλού – Ιερά Μονή Κατερινούς: Η πύρινη δοκιμασία (Photos)

Εν μέσω των πνευματικών αγώνων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και εν όψει της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Πανάγαθος Κύριος επέτρεψε την πύρινη δοκιμασία από βραχυκύκλωμα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κατερινούς, την 1 η Απριλίου 2021. Η Κεχαριτωμένη Παναγία μας ως Παντάνασσα συγκράτησε άμεσα την πύρινη φλόγα εντός του Ναού και δεν επεκτάθηκε στην αυλή.

Η Έφορος Εικόνα της Παναγίας της Κατερινιώτισσας παρέμεινε ανέγγιχτη, καθώς και η μεγάλη Εικόνα του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Προσκυνητάρι της εισόδου, παρόλο που ευρίσκετο πλησίον της πύρινης εστίας.

Ευλογημένο το Όνομα του Κυρίου και Θεού μας! Μεγίστη η Χάρη της Παναγίας, η οποία μας σκέπει και μας καθοδηγεί.

Ο Σταυρός του Χριστού μας δίνει το μήνυμα να Τον ακολουθήσουμε, να Τον έχουμε κέντρο και αναφορά στη ζωή μας. Να είναι ελπίδα μας και παρηγοριά μας, για να ζήσουμε το μυστήριο της εν Χριστώ σωτηρίας. «Ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον». (Ιω. 16,33)

Εκφράζουμε θερμές τις ευχαριστίες μας στην άμεση δράση της Πυροσβεστικής Αγρινίου και στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό της Γαβαλούς, ο οποίος κατέπαυσε πάραυτα την πύρινη φλόγα. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, τον πρόεδρο της Κοινότητας Γαβαλούς κ. Ανδρέα Γούλα, τον Σύλογγο Γυναικών «Παναγία Κατερινιώτισσα» με πρόεδρο την κ. Βούλα Γουργολίτσα και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, οι οποίοι προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή στο χώρο της Μονής και βοήθησαν ποικιλοτρόπως, ώστε την επομένη να τελεσθεί η ακολουθία των Χαιρετισμών της τρίτης εβδομάδος των Νηστειών.

Την πνευματική στήριξη και παραμυθία δεχθήκαμε άμεσα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά και τον πρωτοσύγκελο π. Επιφάνιο, οι οποίοι μας παραστάθηκαν, είδαν το μέγεθος της καταστροφής, αλλά εστίασαν στην ωφέλεια που προκύπτει από κάθε δοκιμασία, αφού ο Θεός κατεργάζεται την πολύτιμη σωτηρία μας μέσω των θλίψεων και των δοκιμασιών.

Ιερά Μονή Κατερινούς 3 Απριλίου 2021
Η Ηγουμένη
Μαριάμ Μοναχή

makrinianews.blogspot.com