Γεμιστά μπιφτέκια light

Συστατικά

  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 10 μανιτάρια champignon
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
  • 2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, light τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • λάχανο, κόκκινο
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε την τριμμένη φρυγάνια και τα μισά μανιτάρια. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, την πάπρικα και την worcestershire sauce. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα μανιτάρια και σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι, βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
  • Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια 2×2 εκ. και ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και χωρίζουμε τα υλικά του μπολ σε 6 μερίδες.
  • Παίρνουμε το ⅙ του μείγματος και πλάθουμε με τα χέρια τον κιμά τριγύρω τους. Θέλουμε η γέμιση να είναι στη μέση και να μην φαίνεται εξωτερικά στα μπιφτέκια που πλάθουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να πλάσουμε 6 μπιφτέκια.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί 30×20 εκ. με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κόκκινο λάχανο, τα τοματίνια με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε με τα μπιφτέκια.

akispetretzikis.com