Η Γενική Γραμματεία Έρευνας στη Δ.Ε.Θ.!

Στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν για ακόμη μία χρονιά η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Στο περίπτερο 14 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα που προέρχονται, κυρίως, από νεοφυείς επιχειρήσεις των εποπτευόμενων ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων της ΓΓΕΤ.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα έργων που έχουν χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας «ΔΙΜΕΡΗΣ Ε&Τ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΙΝΑΣ 2012-2014».

Τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου της ΓΓΕΤ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 11:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να δοκιμάσουν «πράσινο» χοιρινό κρέας, το οποίο παράγεται με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και ένα ειδικό «φρουτοποτό» ενισχυμένο με αντιοξειδωτικά, που προέρχονται από το θρούμπι.

Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη δύναμη του συνδυασμού της ελληνικής και κινεζικής φύσης στην παραγωγή τροφίμων και καλλυντικών με αντιγηραντική δράση. Παράλληλα, θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας καλλιέργειας ινωδών φυτών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη νέων υλικών από αυτά, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα να πειραματιστούν με τη φορητή αναλυτική συσκευή «LMNT-II», η οποία βασίζεται σε μία καινοτόμα τεχνολογία λέιζερ που προάγει την πολιτισμική κληρονομιά.

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα που αφορούν ιατρικό εκπαιδευτικό λογισμικό, συνοδευόμενο από φορητή μάσκα εικονικής πραγματικότητας, δείγματα αυτοματοποιημένων μοριακών διαγνωστικών για κουνούπια, ευφυή κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία αναλυτικής δεδομένων, ειδικό σύστημα φωνητικής υπαγόρευσης, ηλεκτρονικά παιχνίδια, σύστημα παρακολούθησης δασικών πυρκαγιών και ένα εύκαμπτο κελί φωτοβολταϊκού στοιχείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ