Γεννηματά: «Αν αλλάξουμε πορεία στο ΚΙΝ.ΑΛ. θα οδηγηθούμε σε διάσπαση»

Τον κίνδυνο διάσπασης του Κινήματος Αλλαγής, εάν δεν διατηρήσει την αυτόνομη πορεία του και λοξοδρομήσει κοιτάζοντας είτε δεξιά είτε αριστερά επέσεισε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας σε κλειστή σύσκεψη στελεχών στην Τρίπολη, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, λίγες εβδομάδες πριν την εκλογή αρχηγού, επεσήμανε ότι « Το διακύβευμα αυτών των εσωκομματικών εκλογών είναι βαθιά πολιτικό και κρίσιμο. Συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη της παράταξής μας και της πορείας προς τα μπρος» για να προσθέσει: «Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, αν θολώσουμε το μήνυμά μας, αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει, κινδυνεύουμε με την καταστροφή. Θα διχαστούμε, θα οδηγηθούμε σε μία διάσπαση μοιραία για το χώρο μας αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μοιράσουν τα ιμάτια μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Όπως είπε ζητά νέα εντολή από το κόμμα «ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Στόχος όμως που προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ακόμη ότι το 2015 ανέλαβε «μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από τη Βουλή» για να προσθέσει: «Διασφάλισα την ενότητα. Ενίσχυσα τις δυνάμεις της. Οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου. Όσοι βάλαμε πλάτη, ενώσαμε δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση».

Όπως είπε στα κομματικά στελέχη η κα Γεννηματά «τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, τώρα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, τώρα που η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να είμαστε εμείς αν το πιστέψουμε που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά. Γιατί τώρα εμείς έχουμε πια και τη δύναμη, αλλά και τις προτάσεις. Έχουμε το δικό μας αφήγημα για να μπορούμε να οδηγήσουμε στη νέα Αλλαγή. Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και την εθνική στρατηγική για τους νέους εθνικούς στόχους που μπορούν να αναβαθμίσουν το ρόλο της χώρας».

Αναφερόμενη στη συζήτηση γύρω από το όνομα του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε: « Αρκετά με τα επικοινωνιακά κόλπα. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σήμερα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστραφεί, θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο υπό την πίεση και το βάρος της συκοφαντίας και των επιθέσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προστατεύοντας το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, καταφέραμε οι προοδευτικοί πολίτες να νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο του Κινήματος Αλλαγής. Εκτός από το ψηφοδέλτιό είναι υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε περισσότερο τον ήλιο. Κόμμα ανοιχτό, ανανεωμένο, που τολμά».

Τέλος, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ παραδέχθηκε ότι προφανώς και έγιναν λάθη σε αυτή την πορεία. «Μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη και εμείς δουλέψαμε πάρα πολύ και σκληρά. Το σημαντικότερο είναι πως δεν καταφέραμε να έχουμε εκλεγμένα όργανα, εξαιτίας της πανδημίας. Ακόμα και η πολιτική δουλειά που κάνουμε τη τελευταία διετία γίνεται διαδικτυακά. Δεν το βάλαμε όμως, κάτω και μέσα σε αυτές τις συνθήκες δουλέψαμε και κυρίως φτιάξαμε δίκτυα σε όλη την Ελλάδα και προωθήσαμε τη συνεργασία των έμπειρων στελεχών με τα νιάτα» κατέληξε.

iefimerida.gr