«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας θεωρεί δεδομένους. Ούτε από τα αριστερά ούτε από τα δεξιά. Όσοι φαντασιώνονται το Κίνημα Αλλαγής κομπάρσο στον τεχνητό δικομματισμό θα μας βρίσκουν διαρκώς δυναμικά πολιτικά απέναντι» τονίζει σε συνέντευξή της  στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η Φ. Γεννηματά σημειώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πιέζεται από τις προσπάθειες Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «να αποσπάσουν μερίδιο», καθώς, όπως αναφέρει, «η προσπάθεια της Ν.Δ. ακυρώνεται καθημερινά από τις συντηρητικές έως αυταρχικές πρακτικές μιας παραδοσιακής Δεξιάς», ενώ «η ανύπαρκτη σχέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το Κέντρο αλλά και με την Αριστερά» αποδείχθηκε τόσο από τα έργα και τις ημέρες του ως κυβέρνηση, όσο και από τον σημερινό του μετεωρισμό μεταξύ «δύο ασύμβατων μεταξύ τους επιλογών».

Ως προς το προσκλητήριο που απευθύνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Κίνημα Αλλαγής, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Κουμουνδούρου «στέλνει προσκλητήρια σε οτιδήποτε κινείται, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς επίγνωση για τις συνέπειες που επέφεραν οι “αυταπάτες” τους στις ζωές εκατομμυρίων πολιτών».