Γεωργιάδης: «Εντείνονται οι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων στα νησιά»

«Θέλουμε να καταλάβουμε πως γίνεται κάποια πρατήρια να πουλούν βενζίνη με 2,5 ευρώ και άλλα με 2,25 ευρώ, θα πάω και γω ο ίδιος σε μερικά από αυτά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε στη Βουλή ο Άδωνης Γεωργιάδης αποδίδοντας το πρόβλημα της ακρίβειας στις πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα και η παγκόσμια οικονομία λογω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Πραγματικός τρόπος να αποκλείσεις τον εισαγόμενο πληθωρισμό σε μια οικονομία ελεύθερη με τεράστιες εισαγωγές δεν υπάρχει», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, σημείωσε πως έχουν σταλεί κλιμάκια στα νησιά όπου και παρατηρούνται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανά φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Θέλουμε να καταλάβουμε πως γίνεται πρατήρια να πουλούν βενζίνη με 2,5 ευρώ και άλλα 2,25 ευρώ και θα πάω και γω ο ίδιος σε μερικά από αυτά», είπε και πρόσθεσε: «αν αυξάνεται η διεθνής τιμή πετρελαίου και πέφτει το ευρώ θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου. Ας εξηγήσουμε στο κόσμο τι συμβαίνει. Ο λόγος που η κυβέρνηση παίρνει τόσα μέτρα για το εισόδημα, είναι για την αντιμετώπιση πληθωριστικού κύματος».

protothema.gr