Γ. Γεροντιδάκης στο AgrinioTimes.gr: «Ο Μελέτης μού έμαθε πολλά πράγματα» (Ηχητικό)

Για την πολυετή συνεργασία του με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, και τον ρόλο του ως Μελέτης Ζωητός στην επιτυχημένη σειρά του Ant1 «Άγριες Μέλισσες», μίλησε στο AgrinioTimes.gr και τη Νάντια Μπούτα, ο ηθοποιός Γιώργος Γεροντιδάκης, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο Αγρίνιο για την παράσταση του έργου «Ελληνική Νομαρχία» του Ανώνυμου.

Ο κ. Γεροντιδάκης αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμους που έχει με την πόλη μας και τους ανθρώπους της, στον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο σε ηλικία 10 ετών στην ταινία «Peppermint», εξήγησε σε τι πιστεύει ότι οφείλεται η μεγάλη επιτυχία της σειράς «Άγριες Μέλισσες», και ανέλυσε την σχέση του με τον τηλεοπτικό Μελέτη. Μίλησε επίσης για το πώς βίωσε την καραντίνα, την σχέση του με το κοινό και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του ηθοποιού Γιώργου Γεροντιδάκη στο AgrinioTimes.gr:

Το δρώμενο με τίτλο: «Ελληνική Νομαρχία» του Ανώνυμου ανεβαίνει από το Δη.Πε.Θε Αγρινίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, στις 6.00 μ.μ. (και όχι στο αρχαίο Βουκάτιο [κάστρο Παραβόλας] όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω αστάθειας του καιρού).

Λίγα λόγια για το έργο:

«Ελληνική Νομαρχία: Ήτοι Λόγος Περί Ελευθερίας» είναι ο τίτλος πολιτικής πραγματείας του ελληνικού προεπαναστατικού διαφωτισμού. Αναφέρεται ότι το συνέγραψε «Ανώνυμος ο Έλλην» και το εξέδωσε ο ίδιος στην Ιταλία, χωρίς να αποκαλύπτεται το πραγματικό όνομά του. Το κείμενο φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού ριζοσπαστικού ρεπουμπλικανισμού, αντιμοναρχικού, και κριτικού έναντι των υπαρχόντων κοινωνικών δομών και συνθηκών. Εκτυπώθηκε ως έντυπο μικρών διαστάσεων πιθανώς για συνωμοτικούς λόγους.

Ορισμένοι Έλληνες ερευνητές βλέπουν στο ριζοσπαστικό κείμενο της Ελληνικής Νομαρχίας το εγχειρίδιο των Φιλικών. Πρόκειται για ένα έργο κοινωνικής κριτικής και εθνικής αφύπνισης, εθνεγερτικού χαρακτήρα που εκδόθηκε στην Ιταλία το 1806, περιλαμβάνοντας 266 σελίδες. Αφιερωμένο στον Ρήγα Βελεστινλή (1757–1798), το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί έναν ύμνο προς την «ιερά ελευθερία», ενώ στη συνέχεια καυτηριάζει έντονα την τυραννία, την κοινωνική ανισότητα, το χρήμα, την κατάσταση του υπόδουλου ελληνικού έθνους, τους προύχοντες και το ιερατείο της εποχής, προβάλλοντας τέλος την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης προς αποφυγή κυρίως της ξενοδουλείας.

Οι συντελεστές της παράστασης:

σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΦΑ

απαγγέλει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΑΚΗΣ

συμμετέχει η ΜΑΡΙΕΤΑ ΜΠΕΛΕΒΩΝΗ

προλογίζει η φιλόλογος – ιστορικός ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΑ

εικαστική εγκατάσταση: ΝΑΝΤΙΑ ΣΚΟΡΔΟΠΟΥΛΟΥ

φωτογραφίες / video: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΚΡΟΒΑΣ

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και παράλληλα κατανοώντας την ανάγκη του κοινού και των καλλιτεχνών για επικοινωνία επέλεξε να υπάρχει ελεύθερη είσοδος στις  παραστάσεις του.

Για την είσοδο των θεατών άνω των 12 ετών  στις παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης,σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ υπ΄ άρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.61910 (ΦΕΚ 4674/Β 8.10.2021) και αστυνομικής ταυτότητας. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.