Η γιαγιά Μαρία θυμάται: Η σκληρή δουλειά, οι απώλειες και οι απλές χαρές της ζωής (Video)

Η γιαγιά Μαρία, 89 ετών σήμερα, θυμάται τα παιδικά της χρόνια, που ήταν γεμάτα με συνεχή δουλειά. Μεγαλωμένη σε μια αγροτική περιοχή, περνούσε τις μέρες της βοηθώντας με τα πρόβατα, κουβαλώντας ξύλα και πηγαίνοντας στα χωράφια. Παρά τη σκληρή δουλειά, έχει πολλές αναμνήσεις από αυτή την εποχή.

Καθώς μεγάλωνε, η Μαρία παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Ωστόσο, η τραγωδία συνέβη όταν ένα από τα παιδιά της πέθανε. Αυτό ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα για τη Μαρία και την οικογένειά της, και η απώλεια έμεινε μαζί της σε όλη της τη ζωή.

Παρά αυτή τη στενοχώρια, η Μαρία επέμενε και συνέχισε να εργάζεται σκληρά για να στηρίξει την οικογένειά της. Βρήκε παρηγοριά στην πίστη της, που την έχει στηρίξει στις δύσκολες στιγμές.

Σε όλη της τη μακρά ζωή, η γιαγιά Μαρία έχει δει πολλές αλλαγές στον κόσμο γύρω της. Έχει δει πολέμους και τεχνολογικές προόδους και έχει παρακολουθήσει την κοινωνία να εξελίσσεται.

Παρά τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει, η γιαγιά Μαρία παραμένει ευγνώμων για τις πολλές ευλογίες στη ζωή της. Αγαπά τις αναμνήσεις της από τους αγαπημένους της και τον χρόνο που πέρασε μαζί τους, και συνεχίζει να βρίσκει χαρά στις απλές απολαύσεις της ζωής.

Καθώς σκέφτεται τη μακρά και γεμάτη ζωή της, η γιαγιά Μαρία νιώθει μια αίσθηση γαλήνης και ικανοποίησης. Γνωρίζει ότι η κληρονομιά της θα συνεχιστεί μέσω της οικογένειάς της και των αναμνήσεων που μοιράζονται, και ανυπομονεί για ό,τι κι αν έχει το μέλλον.

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

Greek Village Life

 

Διαβάστε επίσης: Ελένη Πριοβόλου: «Όταν νικάς τον φόβο, κάνεις βήμα προς την ελευθερία»