Ο Μ. Γιαννάκος στον Antenna Star: «Την ευθύνη δεν την έχει μόνο ο Διοικητής» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα «Άκου τώρα να δεις» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.), κ. Μιχάλης Γιαννάκος, με τον οποίο συνομιλήσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις με το απόλυτο υψηλό ποσοστό θνητότητας των διασωληνωμένων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης του Αγρινίου καθώς και για την συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου, που πραγματοποιήθηκε για το λόγο αυτό χθες το μεσημέρι και στην οποία ο κ. Γιαννάκος ήταν παρών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, «η παραπάνω συγκέντρωση ήταν μαζική, και τα βασικά χαρακτηριστικά του κλίματος που διαμορφώθηκε ήταν μια έντονη αγωνία και μια δικαιολογημένη αγανάκτηση του προσωπικού, το οποίο έχει δώσει τη ψυχή του για να προσφέρει υπηρεσίες μέσα σε αντίξοες συνθήκες και ενώ έχει σώσει πάρα πολλούς ασθενείς βρίσκεται στη μάχη του κυκλώνα από μια τραγική γκάφα ολκής που έχει κάνει το ίδιο το υπουργείο διατάσσοντας έρευνα για τους θανάτους στη Μ.Ε.Θ., όταν αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει για όλη την Ελλάδα, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αντίστοιχα ποσοστά θνητότητας σε Μ.Ε.Θ. υπάρχουν και σε πολλές άλλες». 

«Την ευθύνη», είπε μεταξύ άλλων, «δεν την έχει μόνο ο Διοικητής. Υπάρχουν ευθύνες σε όλη τη διοίκηση του συστήματος και στο Υπουργείο Υγείας. Κάθε μέρα το υπουργείο υγείας, αλλά και η Υ.ΠΕ. έχουν τα στοιχεία του Νοσοκομείου, εισαγωγές, θανάτους, εξιτήρια. Άρα θα μπορούσαν πολύ νωρίτερα, αν είχαν διαπιστώσει μια δυσλειτουργία στη μονάδα, να παρέμβουν, πριν φτάσουμε σε τέτοιο τραγικό αριθμό. Ως εκ τούτου λοιπόν δεν διαπίστωναν καμία δυσλειτουργία… και φτάσαμε τώρα, κατόπιν εορτής, να δημιουργούν ζήτημα». 

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση του κ. Μιχάλη Γιαννάκου, με τον Λευτέρη Τηλιγάδα, στο παρακάτω ηχητικό: