Γιάννης Ανέστης: «Τη νέα σεζόν θέλω να βρω μια ομάδα στο εξωτερικό»

Το απόγευμα της Τετάρτης (24/05, 20:30) Α.Ε.Κ. και Π.Α.Ο.Κ. κοντράρουν τις δυνάμεις τους στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Novibet κι αν υπάρχει κάποιος Ποδοσφαιριστής που η άποψή του για την μεγάλη αναμέτρηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αυτός είναι ο Γιάννης Ανέστης.

Οι λόγοι είναι απλοί, καθώς ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Ένωσης στους τελικούς του 2016 και του 2017 με τους «ασπρόμαυρους» οι οποίοι είναι -για ακόμα μία φορά- αντίπαλος των «κιτρινόμαυρων».

Μετά από το πολύ δύσκολο σε επαγγελματικό επίπεδο 2018, ο Γιάννης Ανέστης επανέκαμψε και τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού, μετά από το πέρασμά του από την Χάποελ Μπερ Σεβά στο Ισραήλ και την Γκέτεμποργκ στην Σουηδία.

-Μετά το πέρασμα σου από το εξωτερικό πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στην Ελλάδα για τον Παναιτωλικό. Πώς προέκυψε;

«Προτεραιότητά μου ήταν να συνεχίσω στο εξωτερικό. Είχαμε κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό όπως κι από τον Παναιτωλικό. Τα έβαλα κάτω με την οικογένειά μου γιατί πριν ένα χρόνο είχαμε γεννήσει και τα δίδυμα αγοράκια. Το καλύτερο εκείνη τη στιγμή ήταν να συνεχίσουμε την καριέρα μου στην Ελλάδα και στην ομάδα του Παναιτωλικού».

Πρόσφατα ο Γιάννης Αναστασίου αποτέλεσε παρελθόν από τον Παναιτωλικό. Πώς ήταν η συνεργασία σου μαζί του;

«Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε πάρα πολλά στην ομάδα του Παναιτωλικού. Είχε επιτυχίες με την ομάδα, σχεδόν δηλαδή τις δύο χρονιές την έσωσε, που τα προηγούμενα χρόνια είχε περάσει δύσκολα ο Παναιτωλικός».

«Τη νέα σεζόν θέλω να βρω μια ομάδα στο εξωτερικό»

Ποιοι είναι οι στόχοι του Γιάννη Ανέστη από εδώ και πέρα;

«Στόχος μου καθημερινά είναι να βελτιώνομαι προσωπικά σαν τερματοφύλακας και μετά σαν άνθρωπος».

To συμβόλαιό σου με τον Παναιτωλικό ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Ποιες είναι οι επιθυμίες σου για το μέλλον;

«Ναι, το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται και τυπικά σε έναν μήνα. Στόχος μου είναι να βρω μια ομάδα στο εξωτερικό για να ζήσω πάλι αυτές τις όμορφες στιγμές που έζησα στην Σουηδία. Αλλά ποτέ δεν θα έλεγα όχι σε μια πρόταση από την Ελλάδα».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Τόπα και στο sportal.gr

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Στις 6 Ιουνίου ξεκινούν οι εγγραφές για συμμετοχή στο Daily Camp 2023