Γιατί δε συνελήφθη ο οδηγός για το τροχαίο έξω από τη Βουλή (Videos)

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στην καρδιά της Αθήνας έξω από τη Βουλή, στο οποίο ενεπλάκη υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας. Θύμα ένας 23χρονος μοτοσυκλετιστής που η οικογένεια του βρίσκει τη δύναμη να δωρίσει τα όργανά του αφού είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Το σοκ και την βαθιά θλίψη για έναν ακόμη νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του άδικα στην άσφαλτο διαδέχθηκε, όμως, γρήγορα η οργή με τα social media να έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά με χιλιάδες αναρτήσεις. Αιτία των έντονων αντιδράσεων είναι η διαχείριση του τραγικού συμβάντος από την Αστυνομία και την τροχαία.

Ειδικά βίντεο που καταγράφει από τον αξιωματικό της τροχαίας την αντιμετώπιση συγκλονισμένου αυτόπτη μάρτυρα που καταθέτει αυτό που είδε ρίχνοντας τις ευθύνες στο υπηρεσιακό όχημα, εξόργισε τον κόσμο.

Προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι εμφανίζονται ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι που δεν ψάχνουν σε οτιδήποτε, ακόμη και ένα δύστυχημα έξω από τη Βουλή, αιτία για να βρίσουν την κυβέρνηση, αφού όποιος κυκλοφορεί στο δρόμο δυστυχώς μπορεί να προκαλέσει, να εμπλακεί ακόμη και να χάσει τη ζωή του σε ένα τροχαίο.

Όμως ακόμη και αυτοί αισθάνονται ότι πολλά κρίσιμα ερωτήματα, όπως γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος, έμειναν για πολλές ώρες αναπάντητα. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ενημέρωση που υπήρχε για το δυστύχημα ακόμη και πολλές ώρες μετά ήταν εξαιρετικά ελλιπής, δημιουργεί υποψίες για προσπάθεια συγκάλυψης και δημιουργίας πέπλου προστασίας για τον οδηγό που ανήκει σε υπηρεσία της Αστυνομίας.

Γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός;

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία ενημέρωνε ότι η υποδιεύθυνση της Τροχαίας Αθηνών διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια του τροχαίου που σημειώθηκε στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της εισόδου της Βουλής.

Η εξοργιστική αντιμετώπιση αυτόπτη μάρτυρα – Εσύ γιατί δεν φοράς κράνος;

Πάντως τον αυτόπτη μάρτυρα που όπως φαίνεται σε βίντεο κινείται στο αντίθετο ρεύμα, βλέπει το τροχαίο και σταματά για να πει τι συνέβη οι τροχονόμοι τον αντιμετωπίζουν με τρόπο πρωτοφανή και εξοργιστικό, όπως αποδεικνύεται από το θυμό των χρηστών των social media που «στόλισαν» την τροχαία με επιεικώς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. 

 

 

 

 

in.gr