Γιατί τόσο προχειρότητα;

Δεν ξέρω πόσοι ενημερώθηκαν γι’ αυτό, ούτε πόσοι από αυτούς που τους αφορά «θα τον βρουν μπροστά τους», αλλά υπάρχουν κάτι αποφάσεις που θεωρούνται ασήμαντες και μικρές, οι οποίες, όπως αποδεικνύεται, δεν χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και συζήτησης, παρά την ταλαιπωρία που επιφέρουν στους πολίτες μιας πόλης. Ούτε καν μιας τηλεσυζήτησης δεν είναι άξιες.

  • Άλλαξε, λέει, η ονομασία της Μάνου Κατράκη, ενός κεντρικού δρόμου της πόλης του Αγρινίου και από δω και στο εξής θα ονομάζεται 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο, λέει, της συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στις γιορτές για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. (Δείτε ΕΔΩ)

Και όλο αυτό έγινε «διά περιφοράς»… και επιστολική ψηφοφορία μέσω email.

Πριν από λίγο καιρό είχε αλλάξει πάλι ονομασία η Μάνου Κατράκη και είχε «πετάξει» από πάνω της, το όνομα του σημαντικού αυτού ηθοποιού και αγωνιστή της δημοκρατίας, για να πάρει το όνομα του Καποδίστρια. Ο λόγος; Εκεί που ήταν πριν η Καποδιστρίου, λέει, δεν τιμούσε όσο έπρεπε τον άνδρα.  Αυτό έγινε με διαζώσης συνεδρίαση της Επιτροπής αφού τα υγειονομικά δεδομένα εκείνων των ημερών το επέτρεπαν.

Γιατί τόσο προχειρότητα;

Γιατί κανείς δεν σκέφτηκε ότι σε αυτόν τον δρόμο, ένα σωρό καταστήματα και επιχειρήσεις θα μπουν σε μια τεράστια ταλαιπωρία να αλλάξουν την έδρα της επιχείρησής τους ή τη διεύθυνση του σπιτιού τους σε εφορείες, ταυτότητες, τράπεζες… παντού;

  • Και πόσο εύκολα και με ποια συγκυριακή ευκαιρία θα αλλάξει ξανά το όνομά της;

Ή μήπως δεν πρόκειται να ξανασυμβεί;

Υ.Γ. Και με τον Καποδίστρια τι θα γίνει;


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr