Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηκώνει τους τόνους τόσο στον «αυταρχισμό» που όπως υποστηρίζουν επέδειξε η κυβέρνηση, καθώς και στην «υπερβολική αστυνομική βία» που, όπως σημειώνουν ασκήθηκε χθες, αλλά παράλληλα εστιάζουν και στην πανδημία τονίζοντας πως «με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας η κατάσταση είναι πλέον δραματική».

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα σήμερα θα επισκεφτεί την Λάρισα, όπου η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πλέον οριακή. Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα επισκεφθεί το πρωί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου θα έχει σύσκεψη με τους Διευθυντές κρίσιμων κλινικών του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους.

Στη 13:00  θα έχει συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Αποστόλη Καλογιάννη, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 14:00  θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας και εκπρόσωπο του σωματείου Εστίασης, στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες του στην επικράτεια και συγκεκριμένα στα μέρη όπου έχουν ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην δεύτερη φάση της πανδημίας, συνομιλεί με το υγειονομικό προσωπικό, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και επαναλαμβάνοντας πως χρειάζεται άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. Στο πλευρό του βρίσκεται πάντα ο Ανδρέας Ξανθός,

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται εδώ και καιρό στην «πρώτη γραμμή» της Κουμουνδούρου και στο πλάι του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος δείχνει να εμπιστεύεται τη γνώμη και τις γνώσεις του, ενώ εκτιμά και το χαμηλό προφίλ που κρατάει ο πρώην υπουργός υγείας από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έχει υπερασπιστεί τον βουλευτή του σε κάποιες χλιαρές εσωτερικές επικρίσεις που σημείωναν πως «παραείναι συναινετικός και χαμηλών τόνων», υποστηρίζοντας πως η ψύχραιμη και αιτιολογημένη προσέγγιση του δίνει αξιοπιστία στο λόγο του, ενώ χαρακτήρισε τις «κριτικές» αυτές «υπερβολικές και ανυπόστατες».

Μάλιστα σε συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό, σημειώνοντας πως εμπιστεύεται πλήρως τις εισηγήσεις του κ. Ξανθού. Η επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος και τον τομεάρχη υγείας είναι πλέον καθημερινή, ενώ στις συζητήσεις τους συμμετέχουν αρκετές φορές γιατροί και λοιμωξιολόγοι με τους οποίους ο κ. Ξανθός διατηρεί στενές σχέσεις.

Εξάλλου χθες ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για μία ακόμη φορά ζήτησε τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με την Κυβέρνηση, όπως τονίστηκε, να αρνείται να τα αποκαλύψει.