Γιατρός του Κοσμά: «Εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί και κάποιοι του άλλαζαν γνώμη»

«Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη».

Η συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού του Νοσοκομείου Αγρινίου στο tempo24.news αφορά στο θρίλερ της διασωλήνωσης του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά αργά τη νύχτα της Τετάρτης, όπου ο Ιεράρχης διακομίστηκε με επιδεινωμένη την υγεία του από κορωνοϊό.

Και αποτυπώνει με τον πιο «σκληρό» τρόπο, τις προσπάθειες που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων μας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Τελικά οι γιατροί του νοσηλευτικού Ιδρύματος κατάφεραν να τον πείσουν να διασωληνωθεί και στις 3.30 τα ξημερώματα ξεκίνησε η διακομιδή του για το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται.

Όπως από χθες έγραψε το tempo24.news, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ξεκίνησαν οι τιτάνιες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού να πειστεί ο ιεράρχης και να διασωληνωθεί, με τον ίδιο να το αρνείται κατηγορηματικά.

Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν ότι οι γιατροί δεν έχουν φύγει στιγμή από το πλευρό του, καταβάλλοντας τεράστιο αγώνα να κάμψουν τις αντιστάσεις του και να κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασής του, η οποία επιδεινώνεται όσο οι ώρες περνούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς βρισκόταν για αρκετές ημέρες στο σπίτι του, ενώ νοσούσε από κορωνοϊό, αρνούμενος να μεταβεί στο Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες λάμβανε οξυγόνο για να υποβοηθηθεί η αναπνοή του.

tempo24.news