Ο Γιώργος Κατσίφας στον «Antenna Star Radio FM 103.5» (Ηχητικό)

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου, η Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, η Ένωση Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου και το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών αναφέρουν ότι τα σχολεία δεν είναι έτοιμα να ανοίξουν και καλούν σε διαδήλωση το απόγευμα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου για τα παιδιά.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός μίλησε στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου ο Πρόεδρος της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Κατσίφας.

«Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι για άλλη μια χρονιά πολύ σημαντικές. Ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι πολύ μεγάλος για να μπορούν να ισχύσουν τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. Τα περισσότερα τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πόλη του Αγρινίου, υπερβαίνει τους 25 και ορισμένες φορές φθάνει και τους 27 μαθητές.

Τα περισσότερα σχολεία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές αφού δεν έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός εξαιτίας της καθυστέρησης πρόσληψης των καθαριστριών.

Κανένα προληπτικό τέστ δεν έχει γίνει, ούτε προβλέπεται να γίνει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο Πρόεδρος.

Μπροστά σε ένα Υπουργείο, που τα μόνα μέτρα που πήρε είναι δύο μάσκες και ένα παγουρίνο ανά παιδί, προσβάλλοντας έτσι την νοημοσύνη και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά σας, απατούν:

  • Ολιγομελή τμήματα με ανώτατο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 15.
  • Προσλήψεις καθαριστριών σε κάθε σχολείο, που θα είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού προγράμματος.
  • Μόνιμους εκπαιδευτικούς για τα χιλιάδες κενά των σχολείων μας και προσλήψεις αναπληρωτών για τις έκτακτες ανάγκες.
  • Άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία ως υπεύθυνοι COVID-19.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Γιώργου Κατσίφα στον «Antenna Star Radio FM 103.5»: