Γιώργος Παληγεώργος: «Ο Παύλος Φύσσας σύμβολο αντιφασιστικού αγώνα»

«Ο Παύλος Φύσσας, που δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτέμβρη 2013, από τη Χρυσή Αυγή, είναι ήδη σύμβολο αντιφασιστικού αγώνα! Ο σύγχρονος φασισμός στην Ελλάδα και ο νεοναζισμός της Χ.Α. σπάρθηκαν, ποτίστηκαν κι αναπτύχθηκαν στη γλάστρα των μνημονίων και της καλπάζουσας φτώχειας!»

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος*

«Αυτή η δολοφονία, φίλε, είναι πολιτική! Παίρνει άλλη διάσταση! Ναι άλλη διάσταση! Όχι γιατί οι ζωές των διαφόρων ανθρώπων έχουν διαφορετικές αξίες, μα γιατί σε τούτη τη δολοφονία, μαζί με το νέο που έχασε τη ζωή του, χτυπήθηκε και η δημοκρατία, σκόρπισε η τρομοκρατία στην καθημερινή ζωή των πολιτών, θανατώθηκε η διαφορετική πολιτική γνώμη και η όποια διαφορά!

Η χ.α., φίλε, είναι γέννημα του πολιτικού συστήματος, που νέμεται ως ιδιοκτησία την εξουσία σε τούτη τη χώρα. Του πολιτικού συστήματος, που φέρεται σαν να είναι και η δημοκρατία ιδιοκτησία του, σαν να είναι ιδιόκτητες και οι ζωές μας. Η χ. α. είναι το μέρος του πολιτικού συστήματος, που διογκώνεται με σκοπό την φαλκίδευση της λειτουργίας της δημοκρατίας, γιατί η δημοκρατική λειτουργία εμποδίζει τα σχέδια αυτών που ξεπουλούν τη χώρα, με αντάλλαγμα την εξαθλίωση της κοινωνίας.

Φίλε, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σηματοδοτεί τη δολοφονία όποιου σκέπτεται λεύτερα, όποιου αντιδρά στη σαπίλα, με τη γνώμη του, με το τραγούδι του, με τη ματιά του. Αύριο, φίλε, μπορεί κάποιος άλλος να είναι θύμα! Κάποιος που έχει γνώμη, κάποιος που τραγουδάει, που βλέπει..! Μπορεί να ‘σαι εσύ, μπορεί να ‘μαστε εμείς!

Ήδη υπήρξαν κι άλλα νωπά θύματα συγκαλυμμένα απ’ το χουλιγκανισμό, όμως που κραυγάζουν την έλλειψη ανθρωπισμού, την έλλειψη ιδανικών και αλληλεγγύης, την έλλειψη του πόθου για δίκαιη κοινωνία και ειρήνη.

Το χάσμα των κοινωνικών ανισοτήτων και του ρατσισμού δείχνει την ανάγκη για συστηματικό αγώνα ενάντια στη φτώχεια και την εξάρτηση, για να ξαναμπολιαστεί η κοινωνία με τις οικουμενικές ανθρωπιστικές αξίες, για την πανανθρώπινη χαρά της ζωής!

Γιατί χωρίς άπλετη δημοκρατία, φίλε, δεν υπάρχει ούτε ψωμί, ούτε προοπτική, ούτε τραγούδι λεύτερο!

Ο Παύλος Φύσσας θα συμβολίζει τους αγώνες των ελεύθερων ανθρώπων…!»

 *Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι οικονομολόγος-συγγραφέας, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας!

 

Διαβάστε επίσης: Ο Β. Φωτάκης για τον Μήτσο Βλάχο: «Η απότιση φόρου τιμής δεν αποτελεί μια απλή επετειακή υποχρέωση»