Ο Γιώργος Παπακώστας από την Ορεινή Ναυπακτία είναι ο νέος της μάγειρας της Ελένης

Ο Γιώργος Παπακώστας γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες, καθώς ο πατέρας του, με καταγωγή από την Ορεινή Ναυπακτία είχε εστιατόρια στην Νέα Υόρκη.

Με την οικογένειά του γύρισαν στην Ελλάδα όταν ήταν ακόμη παιδί και σύντομα ξεκίνησε να δουλεύει στα Casa di Pasta, Cubanita κ.α όπου και έμαθε τη δουλειά μέσα και έξω από την κουζίνα.

Σπούδασε στο ΝΥU και αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του ανέλαβε το Green Kitchen στο Upper East Side της Νέας Υόρκης. Μετά και από την αποφοίτησή του από το French Culinary Institute, έκανε ένα διάλειμμα από τις οικογενειακές επιχειρήσεις και δούλεψε για Chef όπως ο Daniel Boulud, Alain Ducasse, Gordon Ramsay και Jean Georges Vongerichten.

Τα τελευταία δύο χρόνια, που βρίσκεται μόνιμα στην Ελλάδα, έχει αναλάβει τη διαχείριση των «The Burger Joint» με τα αδέρφια του, Φάνη και Θανάση.