Γιώργος Βαρεμένος: Η κατασκευή, της κατασκευής…

Σημεία συνέντευξης του Γ. Βαρεμένου, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Τομεάρχη Υποδομών-Μεταφορών  στον Real Fm (N. Χατζηνικολάου)

Στόχος τους είναι να επαναλάβουν το προηγούμενο της συγκάλυψης του σκανδάλου της Siemens και στη Novartis, επιχειρώντας με πολιορκητικές κινήσεις και δήθεν αποκαλύψεις να ενοχοποιήσουν την αρμόδια Εισαγγελία με διττό σκοπό: Να κατασκευάσουν φυσικό αυτουργό, για να σταθεί και η κατασκευή του ηθικού αυτουργού στην κατασκευασθείσα προανακριτική και να υπάρξει η απόλυτη συγκάλυψη, με το να μετατραπεί ένα μεγάλο σκάνδαλο, σε δήθεν σκευωρία. 

Αυτό τόνισε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Γιώργος Βαρεμένος στον Real FM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. 

Απαντώντας στην ερώτηση, αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι σύμμαχος στην προσπάθεια της κυβέρνησης για μετεγκατάσταση προσφύγων, ο Γ. Βαρεμένος είπε ότι: Αυτός που είναι αντίπαλος της κυβέρνησης σ’ αυτό το στόχο, είναι το πρόσφατο παρελθόν της ως αντιπολίτευση, όταν απέκρυπτε συνειδητά και όχι από λαθεμένη εκτίμηση, την ουσία του προσφυγικού, λέγοντας ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όχι η αστάθεια, οι πόλεμοι, η φτώχεια και η κλιματική αλλαγή. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφυγε από την κυβέρνηση, αλλά οι ροές πολλαπλασιάζονται και οι αρμόδιοι της Ν.Δ., που υπέθαλπαν τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, τώρα πηγαίνουν να τους πουν και να τους ζητήσουν τα αντίθετα, απ’ όσα τους έλεγαν πριν λίγους μήνες. 

Έχουμε πολλές Ν.Δ., οι οποίες συμβάλλουν στην αναξιοπιστία και την παραπλάνηση είπε ο κ. Βαρεμένος: Τη Ν.Δ. προ των εκλογών, εκείνη μετά τις εκλογές, όπως επίσης τη Ν.Δ. εσωτερικού και τη Ν.Δ. εξωτερικού. Και κατέληξε: Ο κ. Χρυσοχοϊδης στη Βουλή χαρακτήρισε το προσφυγικό συστημικό πρόβλημα και μακράς διαρκείας. Τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα, που έτσι και αλλιώς είναι πολύ δύσκολη για όλους.