Ο Γιώργος Βαρεμένος για το Νοσοκομείο Αγρινίου

Γ. Βαρεμένος: «Αμηχανία Κοντοζαμάνη για την κυβερνητική αδράνεια»

«Οι γιατροί του Αγρινίου δηλώνουν ότι η διασπορά του κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία έχει ονοματεπώνυμο. Εγώ σας λέω ότι αν μας είχατε ακούσει πριν περίπου δύο μήνες, ο μοριακός αναλυτής θα ήταν προ πολλού εκεί και δεν θα χρειάζονταν έξη μέρες για να έλθουν οι απαντήσεις για τα τέστ πέντε ασυμπτωματικώς νοσούντων εργαζομένων, που εξακολούθησαν να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Επειδή εκείνη τη στιγμή είχε ξεμείνει (όπως ελέχθη ανεπισήμως) από αντιδραστήρια το Nοσοκομείο του Ρίου.» 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣY.ΡΙΖ.Α – Π.Σ. κ. Γ. Βαρεμένος κατά την σημερινή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με τις ελλείψεις του νοσοκομείου Αγρινίου ως νοσοκομείου αναφοράς Covid-19.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, που παρέστη αντί του κ. Κικίλια, είπε ότι δεν γνωρίζει για την καθυστέρηση των έξη ημερών και ότι οι απαντήσεις δίνονται πλέον σε 24 ώρες. Ως προς τον μοριακό αναλυτή, πρόσθεσε ότι προτιμήθηκε να στέλνονται τα δείγματα σε άλλα νοσοκομεία, όπου ο τύπος των μοριακών αναλυτών απαιτεί φθηνότερα αντιδραστήρια. «Σας υπενθυμίζω», απάντησε ο Κ. Βαρεμένος, «ότι πριν δύο μήνες περίπου είχα προτείνει μια κεντρικότερη διαχείριση και όχι ανά νοσοκομείο, ώστε τα αντιδραστήρια να κοστίζουν φθηνότερα. Προτείναμε επίσης την αντιμετώπιση δραματικών ελλείψεων, όπως π.χ. στην παθολογική κλινική, όπου ο ένας στους έξη γιατρούς νοσεί, καις τις Μ.Ε.Θ. Ως προς τους πνευμονολόγους, νοσεί από Covid ο ένας από τους δύο. Γιατί συγκρότησε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. πριν λίγες ημέρες 10μελή Επιτροπή; Για να αντιμετωπίσει ποιο ακριβώς κύμα; Το τρίτο ή το τέταρτο, τα οποία εύχομαι ποτέ να μην υπάρξουν; Τουλάχιστον ένας περίφημος ποδοσφαιριστής που είχε προτείνει να φτιαχτεί μια πενταμελής επιτροπή από τρία-τέσσερα άτομα, εννοούσε ότι πρέπει να γίνει άμεσα, έστω και με την σύνθεση που περιέγραφε.

Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης για να επιβλέψει την επέκταση της Μ.Ε.Θ. κατά 30 κλίνες. Μόνο που οι γιατροί του νοσοκομείου υπενθύμισαν ότι οι κλίνες αυτές θα παραδοθούν στις 26 Φλεβάρη του 2021. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα και η πρόβλεψη να ήταν για τις 30 (που δεν έχει ο Φλεβάρης).

Για να σοβαρολογούμε εν μέσω μιaς δραματικής κατάστασης, πρέπει να πούμε ότι η αβελτηρία και η αδράνεια της κυβέρνησης όλους αυτούς τους μήνες είναι ασύγγνωστη», κατέληξε ο κ. Βαρεμένος.