Κοινωνία
Γιώργος Βασιλόπουλος: «Έφυγε» σε ηλικία 79 ετών ο Αγρινιώτης δεξιοτέχνης του κλαρίνου
Ο Αγρινιώτης Γιώργος Βασιλόπουλος γνωστός ως δεξιοτέχνης του κλαρίνου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.
Ο Αγρινιώτης Γιώργος Βασιλόπουλος γνωστός ως δεξιοτέχνης του κλαρίνου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.
Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, 24 Αυγούστου ο σπουδαίος Αγρινιώτης μουσικός και δεξιοτέχνης του κλαρίνου, Γιώργος Βασιλόπουλος.
Γεννημένος στο Αγρίνιο, σε οικογένεια με βαθιά μουσική παράδοση, υπήρξε πατέρας του γνωστού σολίστα Θανάση Βασιλόπουλου και ξάδελφος του Γιάννη Βασιλόπουλου, του επονομαζόμενου «χρυσού κλαρίνου».
Με μια πορεία που ξεπέρασε τις έξι δεκαετίες, ο Γιώργος Βασιλόπουλος υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοτική μουσική, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι.
Ως σολίστας του κλαρίνου συνόδευσε κορυφαίους τραγουδιστές και συμμετείχε σε αμέτρητες συναυλίες και εκδηλώσεις, τιμώντας πάντα την ιδιαίτερη πατρίδα του και την ελληνική μουσική κληρονομιά.
Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα.
Η απώλειά του σκορπίζει θλίψη στον χώρο της Δημοτικής Μουσικής, αλλά και σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να τον ακούσουν να παίζει.
Διαβάστε επίσης: ΕΛ.ΑΣ. – Ναυπακτία: Ενημερωτική δράση στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους»
