Ο γιος του Φερνάντο Σάντος φέρεται να αγοράζει το Euronews

Η εταιρεία Alpac Capital αναμένεται να ανακοινώσει την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου (88%) του τηλεοπτικού καναλιού Euronews από την Media Global Networks

Σε μια σημαντική κίνηση φέρεται έτοιμος να προχωρήσει ο γιος του Φερνάντο Σάντος, με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Euronews.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Πορτογαλία και πιο συγκεκριμένα της «Correio da Manhã», η εταιρεία Alpac Capital αναμένεται να ανακοινώσει την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου (88%) του τηλεοπτικού καναλιού Euronews από την Media Global Networks.

Όπως αναφέρεται, το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Το υπόλοιπο μερίδιο του 12% του Euronews θα παραμείνει στην κατοχή άλλων διεθνών όπως το RTP, το RAI από την Ιταλία και France Télévisions από τη Γαλλία.

H Alpac Capital είναι ένα πορτογαλικό ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων που διευθύνεται από τον Pedro Vargas David, γιο του πρώην ευρωβουλευτή του PSD Mário David και νυν πολιτικού συμβούλου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν αλλά και τον γιο του Φερνάντο Σάντος, Λουίς.

protothema.gr