Β. Γκίζας: Tα πεζοδρόμια θα γίνουν στο σωστό χρόνο και με το σωστό τρόπο (Βίντεο)

«Καταπέλτης» στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας

Όλα θα γίνουν στο σωστό χρόνο και με το σωστό τρόπο μακριά από τακτικές που δεν μας ταιριάζουν

Με την επιχειρηματολογία του στην τοποθέτησή του, προσπάθησε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας να αντικρούσει τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης στο θέμα με τα πεζοδρόμια ανατολικά και δυτικά, καθώς και την αγορά των απορριμματοφόρων.

Ένα θέμα που ουσιαστικά ήρθε χωρίς νομιμοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και ανατροπή της ληφθείσας απόφασης αφού δεν προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο στη διαδικασία και ως εκ τούτου,λόγω της μη παρέλευσης διμήνου από τη ληφθείσα απόφαση,αυτή θα κατέπεφτε στη συνέχεια.

Και ήταν κάτι που επεσήμανε και ο δήμαρχος στην αρχή της τοποθέτησης,όταν ανέφερε ότι καμία βάση στο νόμο δεν έχει η κατατεθείσα αίτηση των 11 συμβούλων της αντιπολίτευσης.Κανένα νέο στοιχείο, που να μεσολαβεί από την προηγούμενη συζήτηση μέχρι σήμερα.

Η Δημοτική Αρχή ανέφερε ο κ. Γκίζας- δε φοβάται τίποτα. Ο λαϊκισμός έχει περισσέψει. Η αίτηση των 11 είχε στοιχεία εντυποωσιασμού και δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων. Διατίνονται ότι αποτελεί προτεραιότητα,ενώ για 5 χρόνια δεν είχε συντελεστεί κανένα έργο για την κατασκευή τους, παρά μόνο τρεις μήνες πριν τις εκλογές κι αυτά, χωρίς μελέτες.

Αν ήταν προτεραιότητα για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θα είχαν εξαρχής κατασκευαστεί, αλλά θα είχαν εκπονηθεί και οι μελέτες για τη συνέχισή τους.

Επιλέξατε απευθυνόμενος στην μείζονα αντιπολίτευση-να κατασκευάσετε ένα έργο με ατέλειες. Πρόχειρο από πολιτικής πλευράς. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι τμήμα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα. Τα πεζοδρόμια θα γίνουν. Πρέπει και επιβάλλεται να γίνουν με το σωστό τρόπο και με τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων.

Για το συνεχιζόμενο κομμάτι μέχρι και το Ξηροπήγαδο ,δεν υπάρχει καμία μελέτη, ενώ για την οδό Θέρμου υπάρχει μόνο μια τοπογραφική αποτύπωση και όχι μελέτη. Πέντε χρόνια βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Αναφέρεστε σε νεκρολογία είπε-απευθυνόμενος στον κ. Λουκόπουλο. Πως μπορείτε να πείσετε την κοινωνία; Γιατί εκτίθεστε; Ποιος σας παρασύρει; διερωτήθηκε. Είπε κανείς ότι δεν συμμερίζεται κανείς τους νεκρούς διερωτήθηκε ο Δήμαρχος. Λείπουν τρεις μελέτες για το υπόλοιπο κομμάτι. Το τοπογραφικό διάγραμμα,η απορροή των υδάτων και οι συνδέσεις με την αποχέτευση. Πρέπει να είμαστε λογικοί και πραγματιστές. Αυτό που ενδιαφέρει την κοινωνία είναι να γίνει το έργο και όχι από ποια τσέπη θα βγουν τα χρήματα. Εγκαλούμαστε για τις παροχές στην καθαριότητα και όταν πάμε να το διαχειριστούμε σηκώνετε τις σημαίες της νεκρολογίας.

Αντί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να παραπλανεί ότι δεν θα γίνουν πεζοδρόμια θα έπρεπε να είναι αρωγός,να αναγνωρίζει τα λάθη της και να προχωρήσουμε μαζί στην κατασκευή τους.’Όλα θα γίνουν στο σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο Δεν θα ξεπέσουμε σε τακτικές που δεν μας ταιριάζουν.

nafpaktianews.gr