Γκορόγιας: «Εκτός των πλάνων της Περιφέρειας ο κόμβος της Ερμίτσας»

Με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της κοινότητας Παναιτωλίου, Ανδρέας Γκορόγιας, παρατηρεί ότι ο κόμβος της Ερμίτσας είναι έξω από τα ενδιαφέροντα της Περιφέρειας .

«Στις 7 Ιουνίου του 2020», αναφέρει χαρακτηριστικά, «και με αφορμή την εξαγγελία από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με παρεμβάσεις αποκατάστασης ηλεκτροφωτισμού και άρσης επικινδυνότητας σε κόμβους της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων και σε άλλα σημεία του νομού μας, η Κοινότητα Παναιτωλίου είχε προτείνει να ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο αυτής της δράσης και ο Κόμβος της Ερμίτσας.»

Και συνεχίζει:

«Η πρότασή μας συνοδευόταν από ατράνταχτα επιχειρήματα που ενίσχυαν την αναγκαιότητα για άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας στον Κόμβο Παναιτωλίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απόσπαση προφορικής υπόσχεσης από το γραφείο του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για την ένταξη του έργου στο πλαίσιο αποκατάστασης που προαναφέραμε.

Από την ημέρα της υπόσχεσης και μετά, είδαμε σε αρκετές περιπτώσεις τους αρμόδιους να φωτογραφίζονται στα έργα αποκατάστασης διαφόρων κόμβων του νομού (ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις Εμπεσού και Μυτικα), αλλά για τον κόμβο Παναιτωλίου που περιγράφεται ως σημείο «καρμανιόλα» και αποτελεί την πρώτη πύλη εισόδου προς τη λίμνη Τριχωνίδα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Μόλις σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι το πλαίσιο των παρεμβάσεων έχει κλείσει, με τον Κόμβο Ερμίτσας να είναι εκτός των πλάνων της Περιφέρειας.
Για τον λόγο αυτό καλούμε τον Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να προβούν στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας, η οποιά είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν έγινε επίτηδες.

Τέλος, να ενημερώσουμε τους συνδημότες ότι η μάχη για την καλυτέρευση της καθημερινότητας μας θα είναι συνεχής και θα δίνεται ανοιχτά σε όλους τους γραφειοκρατικούς τομείς.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Παναιτωλίου
Ανδρέας Γκορόγιας»

Media group «Αgrinio 365» | Αίθουσα σύνταξης