Γλυκά Νερά: Το συντομότερο η απόφαση για τη μικρή Λυδία

Το ζήτημα της χορήγησης της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας βρίσκεται στο επίκεντρο των κινήσεων των δύο εισαγγελέων ανηλίκων υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία οι απαραίτητες παραγγελίες στους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να συντάξουν τις εκθέσεις τους, που θα αποτελέσουν τη βάση των δεδομένων για την κρίσιμη απόφαση της επιμέλειας της 11 μηνών Λυδίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν δηλώσει, οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο οικογενειών και από την πλευρά της Εισαγγελίας αναμένεται να γίνουν όλα το συντομότερο δυνατόν και με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή της δικογραφίας της υπόθεσης.

Να μεγαλώσει στην Αλόννησο 

Οι οικογένειες της άτυχης Κάρολαϊν και του 32χρονου συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, φαίνεται πως βρίσκονται πολύ κοντά και θέλουν να μεγαλώσει το κοριτσάκι στην Αλόννησο.

«Όπως μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Κάρολαϊν, με τους γονείς του δράστη έχει άριστες σχέσεις. Πιστεύω με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη για αυτό το παιδί από όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη και συμφερότερη λύση» δήλωσε νωρίτερα ο Θανάσης Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς.

Ερωτηθείς αν η μητέρα του θύματος έχει την οικονομική κατάσταση να αναθρέψει το παιδί ο Θανάσης Χαρμάνης διευκρίνισε ότι η εντολέας του «υποστηρίζεται από κόσμο. Η οικονομική της κατάσταση είναι καλή και είναι από τους ανθρώπους που δουλεύουν από μικρά παιδιά έντιμα στην Αλόννησο. Πιστεύω ότι η Αλόννησος είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί μέχρι κάποια ηλικία. Από εκεί και πέρα θα αναθεωρήσουμε την οποιαδήποτε στάση».

newsit.gr