Γλυκόξινο κοτόπουλο

Συστατικά

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 100 γρ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ, αραιωμένο σε 3 κ.σ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη, το μηλόξιδο, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο ψιλοκομμένο και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι ζάχαρες.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ.
  • Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γλασαριστεί το κοτόπουλο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σουσάμι και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com