«Γονατίζουν» από το αυξημένο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών τα μικρά ζαχαροπλαστεία

«Γονατίζουν» υπό το βάρος των αυξημένων τιμών ρεύματος και πρώτων υλών τα ζαχαροπλαστεία.

Τα έξοδα μας την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένα γιατί τα ψυγεία και τα air condition δουλεύουν όλο το 24ωρο καταναλώνοντας πολύ ενέργεια, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ) Ιωάννης Γλύκος.

Οι τιμές στην ενέργεια, στο φυσικό αέριο και τις πρώτες ύλες έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν μεγάλο πρόβλημα είπε.

 

Την ίδια ώρα οι τιμές στη ζάχαρη, στο αλεύρι και τη γλυκόζη, έχουν αυξηθεί κατά 100% ενώ στο ηλιέλαιο ανέβηκαν κατά 200%.

«Εμείς κρατήσαμε τις τιμές χαμηλά, κάναμε μόνο ένα 10% αύξηση στα προϊόντα μας. Αν τα αυξήσουμε κι άλλο ο κόσμος δεν θα μπορεί να τα αγοράσει», είπε.

 

Όμως, αρκετά ζαχαροπλαστεία, ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε γειτονικούς δήμους, λόγω του πολύ αυξημένου κόστους λειτουργίας και της πτώσης των πωλήσεων, ετοιμάζονται να κλείσουν για δυο μήνες το καλοκαίρι και να επανεξετάσουν τη λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο, κατέληξε.

 

ethnos.gr