Μεσολόγγι: Νέα παράταση στον Ανασχηματισμό του Δήμου – Φημολογία για προσχώρηση

Γρίφος για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται ο Ανασχηματισμός του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου που πήρε νέα παράταση.

Οι διαθέσιμες επιλογές του Δημάρχου Κώστα Λύρου είναι λιγοστές, ειδικά για τις Αντιδημαρχίες όπου αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιήσει αιρετούς. Τούτο σημαίνει ότι πιθανώς να γίνουν αλλαγές στα πόστα καθώς τα ειδικά βάρη των Αντιδημαρχιών διαφέρουν. Π.χ. άλλο τρέξιμο έχει η καθημερινότητα και άλλο η Πρόνοια – Τοπική Ανάπτυξη.

Ο Κώστας Λύρος ακόμη δεν έχει αποφασίσει και γι’ αυτό μετέθεσε για έναν ακόμη μήνα τον Ανασχηματισμό. Αλλαγές εικάζεται ότι θα υπάρξουν και στα νομικά πρόσωπα διότι ο Γιώργος Λαγούδης έχει δηλώσει ό,τι δεν θα ήθελε να συνεχίσει στη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. ενώ το Πνευματικό Κέντρο χρήζει αποφάσεων γιατί είναι κοινώς γνωστό ότι δεν… τσουλάει.

Το θετικό είναι ότι ο Δήμαρχος στα Νομικά Πρόσωπα μπορεί να χρησιμοποιήσει και… «εξωκοινοβουλευτικούς». Μακάρι να βρει άτομα από την ευρύτερη κοινωνία με γνώσεις, εμπειρία και ικανότητες ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν εξαιτίας της απλής αναλογικής, αλλά και ανεπαρκειών που παρατηρούνται στην δημοτική του ομάδα.

Όλα τα δεδομένα πάντως ίσως αλλάξουν εάν ευσταθεί η φημολογία ότι ένας από τους ανεξάρτητους είναι κοντά στο να στηρίξει την πλειοψηφία…

aixmi-news.gr