Γρήγορα τυροπιτάκια

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 12 φέτες ψωμί για τοστ, μόνο ψίχα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας τις φέτες από το ψωμί και περνάμε κάθε φέτα με τον πλάστη ώστε να γίνουν πολύ λεπτές.
  • Ραντίζουμε το κέντρο του ψωμιού με ελαιόλαδο και απλώνουμε περιμετρικά του ψωμιού τον αραιωμένο κρόκο.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα ψωμιά και κλείνουμε διαγώνια για να σχηματίσουμε τα τυροπιτάκια.
  • Πιέζουμε ώστε να φύγει ο αέρας που μένει μέσα στα τυροπιτάκια και με ένα πιρούνι πατάμε κατά μήκος της ένωσης για να κολλήσει καλά και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο ή τον αραιωμένο κρόκο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.

akispetretzikis.com