Γρήγορη και εύκολη συνταγή για κέικ κρέμας

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για κέικ κρέμας

Τα συστατικά

  • 5 αυγά
  • 120γρ ζάχαρη
  • 5 κουταλιές αλεύρι φαρινα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 5 κουταλιές ηλιέλαιο
  • Μαγείρεμα 180 μοίρες για 30 λεπτά

Η κρέμα

  • 1 λίτρο νερό
  • 180gr πουτίγκα βανίλιας Γιωτης
  • 200μλ κρέμα γάλακτος
  • 5,6 κουταλιές ζάχαρη
  • Η φλούδα 1 λεμονιού
  • Διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , ζάχαρη, και χτυπάμε με ένα μίξερ χεριού μέχρι να ασπρίσει σχεδόν το μείγμα 7,8 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι, και κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι με το μπεικιν και ανακατεύουμε με μία μαριζ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί φούρνο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βάζουμε σε μέτρια – υψηλή φωτιά μία κατσαρόλα με το νερό, ξυσμα λεμονιού, σκόνη κρέμα πουτίγκα, ζάχαρη, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βγάζουμε το παντεσπανι από το φούρνο αφαιρούμε το χαρτί από κάτω, το κόβουμε κάθετα στην μέση και αφήνουμε στην άκρη.


Μέσα στην κρέμα αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλα.

Βάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι σε ένα πυρέξ και αδειάζουμε απο πάνω την κρέμα.


Από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και κόβουμε σε κομμάτια.


Πριν το σερβίρετε, αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
Όταν το βγάλετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και έτοιμο.

 

xrysoskoufaki.gr