Τ. Γρηγορίου (GreenPeace): Παράδειγμα από το μέλλον η Ένωση Αγρινίου (Ηχητικό)

Ο υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ελληνικού γραφείου της της Greenpeace, κ. Τάκης Γρηγορίου, βρέθηκε σήμερα «Στον Ορίζοντα των Γεγονότων» και στον «Antenna Star Radio FM 103.5», απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων του Φώτη Μπερίκου σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση.

Ο κ. Γρηγορίου εστίασε στις Ενεργειακές Κοινότητες και στην Κοινωνικά Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση, μη παραλείποντας να επισημάνει τη σημασία των έργων Α.Π.Ε. στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στη συμβολή που δύνανται να έχουν τα έργα στην εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και μέσω της «Ενεργειακής Δημοκρατίας», της συμμετοχής δηλαδή της ίδιας της κοινωνίας, και δη των φτωχότερων στρωμάτων, σε αυτά.

Χαρακτήρισε «πρότυπο» και «παράδειγμα που έρχεται απ’ το μέλλον» την Ένωση Αγρινίου και το τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι βρίσκεται στο Αγρίνιο ακριβώς για να πάρει αυτό το καλό παράδειγμα και να το μεταφέρει στην υπόλοιπη χώρα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, η ενεργειακή μετάβαση ούτω ή άλλως θα γίνει, αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι το πότε και κυρίως το πώς, το αν δηλαδή η κοινωνία θα γίνει συμμέτοχος ή αν θα παραμείνει παθητικός δέκτης.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Γρηγορίου στον «Antenna Star Radio FM 103.5»: