Αθλητισμός
Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου: Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης σε μια νέα εποχή ΜΑΖΙ με την Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.
Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης περνά σε μια νέα εποχή ΜΑΖΙ με την Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., όπως έγινε γνωστό και μέσα από τη Συνέντευξη Τύπου το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου.
Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης περνά σε μια νέα εποχή ΜΑΖΙ με την Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., όπως έγινε γνωστό και μέσα από τη Συνέντευξη Τύπου το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου.
Η συνεργασία των δύο Συλλόγων σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για τη Γ.Ε.Α., δημιουργώντας νέες προοπτικές για την Ανάπτυξη του Μπάσκετ και των Ακαδημιών στην περιοχή.
Όπως συζητήθηκε στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η συνεργασία των δύο Συλλόγων σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη για τη Γ.Ε.Α. και δημιουργεί νέες προοπτικές για το μέλλον του Αγρινιώτικου Μπάσκετ.
Στη Συνέντευξη μίλησαν από πλευράς Γ.Ε.Α., ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Ανδρέας Μπρέσιακας, ο Προπονητής Μπάσκετ Ιωάννης Γράψας και ο Έφορος Καλαθοσφαίρισης και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου Ιωάννης Τσάκος.
Από πλευράς Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. τοποθετήθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., Νικόλαος Παπαδόπουλος, και ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Ακαδημιών της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., Ευριπίδης Μελετιάδης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες της συνεργασίας, καθώς και το κοινό όραμα των δύο Συλλόγων για την Ανάπτυξη του Μπάσκετ και των Ακαδημιών στην περιοχή.
Ανδρέας Μπρέσιακας: «Μια νέα προσπάθεια με τον Π.Α.Ο.Κ., με έμφαση στις Υποδομές»
Κατά τις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Ανδρέας Μπρέσιακας, αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται φέτος το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης της Γ.Ε.Α., με τον Γιάννη Γράψα στην τεχνική ηγεσία, τονίζοντας πως από την αρχή της νέας προσπάθειας είχε τεθεί ως στόχος η ανάπτυξη συνεργασιών και με άλλα σωματεία, πέρα από τα όρια του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, η Γ.Ε.Α. κάνει σήμερα πράξη τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, ξεκινώντας μια σημαντική συνεργασία με μια ιστορική ομάδα όπως ο Π.Α.Ο.Κ., η οποία έχει τη δική της ξεχωριστή παρουσία στον χώρο του Ελληνικού Μπάσκετ και βρίσκεται σε μια νέα προσπάθεια ανάπτυξης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη φιλοσοφία που διέπει τη νέα προσπάθεια του Π.Α.Ο.Κ., επισημαίνοντας ότι αυτό που ξεχωρίζει είναι η έμφαση που δίνεται στα Τμήματα Υποδομής και η ανάπτυξη «από κάτω προς τα πάνω», μια φιλοσοφία που, όπως τόνισε, ταυτίζεται απόλυτα με τους στόχους της Γ.Ε.Α.
Κλείνοντας, ο κος. Μπρέσιακας εξέφρασε τη χαρά του για τη συγκεκριμένη συνεργασία και ευχαρίστησε τους Εκπροσώπους της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., τον Αντιπρόεδρο Νίκο Παπαδόπουλο και τον Υπεύθυνο των Αναπτυξιακών Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης Ευρυπίδη Μελετιάδη, για την παρουσία και τη συμβολή τους στη νέα αυτή κοινή προσπάθεια.
Ευρυπίδης Μελετιάδης: «Έρχονται πολύ μεγάλα πράγματα για τον Π.Α.Ο.Κ.»
Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Ακαδημιών της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., Ευρυπίδης Μελετιάδης, αναφέρθηκε αρχικά στη μεγάλη ιστορία που έχει ο Σύλλογος στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ, σημειώνοντας πως οι νεότερες γενιές δεν έχουν ζήσει τον Π.Α.Ο.Κ. ως μία από τις σημαντικότερες ομάδες της Ευρώπης.
Ο κος. Μελετιάδης τόνισε πως ο Π.Α.Ο.Κ. βρίσκεται σε μια νέα προσπάθεια, με στόχο να επιστρέψει σταδιακά εκεί όπου ανήκει, υπογραμμίζοντας πως «όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος» και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έρχονται σημαντικές εξελίξεις για τον σύλλογο, όχι μόνο σε επίπεδο Ελλάδας αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη φιλοσοφία της νέας προσπάθειας, η οποία ξεκινά από τη βάση και τα Τμήματα Υποδομής.
Όπως σημείωσε, στόχος είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, με τους σωστούς προπονητές και με βασικό όπλο τη δουλειά, προκειμένου να χτιστούν ξανά οι βάσεις για το μέλλον.
Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Γ.Ε.Α., τόνισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε ως ιδέα μέσα από τις συζητήσεις με τον Γιάννη Γράψα και πλέον γίνεται πράξη.
Παράλληλα, χαρακτήρισε την περιοχή του Αγρινίου ιδιαίτερα σημαντική και «παρθένα» Μπασκετικά, σημειώνοντας πως υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ουσιαστική προσπάθεια που θα αποφέρει οφέλη τόσο στην περιοχή όσο και στον Π.Α.Ο.Κ.
Κλείνοντας, ο κος. Μελετιάδης υπογράμμισε πως από εδώ και πέρα τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πράξεις και η δουλειά, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία και τη συνεργασία.
Γιάννης Γράψας: «Η συνεργασία αυτή ξεπερνά τα όρια μιας θεσμικής υπογραφής»
Ο Γιάννης Γράψας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιδιαίτερα σημαντική, τονίζοντας πως η συνεργασία της Γ.Ε.Α. με τον Π.Α.Ο.Κ. ξεπερνά τα όρια μιας απλής θεσμικής συμφωνίας, καθώς για τον ίδιο συνδέει την πρώτη του ομάδα, την οποία υπηρέτησε ως Αθλητής, με την πόλη και τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, στην οποία σήμερα προσφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία που απέκτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αναφερόμενος στους στόχους της συνεργασίας, υπογράμμισε πως το κοινό μοντέλο ανάπτυξης των δύο πλευρών βασίζεται στο σύγχρονο μπάσκετ και στη μακροπρόθεσμη αγωνιστική εξέλιξη των Αθλητών, με στόχο η συνεργασία να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μη μείνει «στα χαρτιά» ή στη θεωρία.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, επίσης, στην επιμόρφωση των Προπονητών, σημειώνοντας ό,τι ο Π.Α.Ο.Κ. θα συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία, συμβάλλοντας στην εκπαίδευσή τους και σε μια περισσότερο αναπτυξιακή και αποτελεσματική προσέγγιση.
Τέλος, ο κος. Γράψας τόνισε ότι η συνεργασία δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του Γηπέδου, αλλά επεκτείνεται και στην ακαδημαϊκή ισορροπία των παιδιών, με επιμορφωτικές δράσεις για αθλητές και γονείς.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για μια συνεργασία με προοπτική, που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο για τη Γ.Ε.Α. και το Αγρίνιο, αλλά και για την Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.
Νίκος Παπαδόπουλος: «Θέλουμε να επενδύσουμε στον Έλληνα Αθλητή»
Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., Νίκος Παπαδόπουλος, τόνισε πως η συνεργασία με τη Γ.Ε.Α. δεν αφορά μόνο τα άμεσα οφέλη για τον Π.Α.Ο.Κ., αλλά αποτελεί μια επένδυση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και προοπτική για τους αθλητές και το ίδιο το Αγρίνιο.
Όπως σημείωσε, στόχος είναι τα επόμενα χρόνια, εφόσον η Γ.Ε.Α. ανέβει σε υψηλότερη κατηγορία, να μπορεί να προσφέρει αγωνιστικό χώρο και χρόνο σε παιδιά που ενδεχομένως δεν θα είναι ακόμη έτοιμα να αγωνιστούν στον Π.Α.Ο.Κ.
Μέσα από τη συνεργασία και τη δουλειά των ανθρώπων της Γ.Ε.Α., ένας Αθλητής ηλικίας 18-19 ετών μπορεί να εξελιχθεί αγωνιστικά, να αποκτήσει εμπειρίες και σε δύο-τρία χρόνια να είναι έτοιμος να επιστρέψει στον Π.Α.Ο.Κ.
Παράλληλα, ο κος. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ό,τι οι συνεργασίες που αναπτύσσει και θα αναπτύξει ο Π.Α.Ο.Κ. στις Υποδομές έχουν ως βασικό στόχο την ανάδειξη και εξέλιξη του Έλληνα Αθλητή, ξεκαθαρίζοντας πως ο σύλλογος θέλει να επενδύσει ουσιαστικά στις αναπτυξιακές ηλικίες.
Κλείνοντας, ανέφερε πως η συγκεκριμένη φιλοσοφία αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο Π.Α.Ο.Κ. προχωρά σε τέτοιου είδους συνεργασίες, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου ανάπτυξης και την ανάδειξη νέων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών.
Διαβάστε επίσης: Α.Ο. Αγρινίου: Ο Χρήστος Ζαρκαβέλης για το 8ο Τουρνουά Αγάπης «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου















