Η Αμφιλοχιώτισσα Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν τα παρατάμε ποτέ, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ» (Video)

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα που σημάδεψε η άγρια επίθεση με βιτριόλι το 2021, αποτελεί πλέον σύμβολο δύναμης και θέλησης για ζωή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News», η κα. Παλιοσπύρου εξήγησε πως η απόφαση της να μιλήσει δημόσια για την εμπειρία της, παρά τους φόβους και τις ενοχές, πηγάζει από την ανάγκη να δώσει φωνή στα θύματα βίαιων επιθέσεων.

Περιγράφοντας την επέτειο της επίθεσης ως «γλυκιά και πικρή» ταυτόχρονα, η κα. Παλιοσπύρου τόνισε πως η πρόοδος που έχει σημειώσει στην υγεία της, σωματικά και ψυχικά, αποτελεί πηγή αισιοδοξίας και κουράγιου.

Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που φέρνει η αναπηρία, η κα. Παλιοσπύρου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: «Δεν τα παρατάμε ποτέ, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ».

Συγκλονιστική η δήλωσή της πως «ό,τι καίγεται χάνεται για πάντα», αναδεικνύει το μέγεθος της σωματικής και ψυχικής πληγής που της προκάλεσε η επίθεση.

Παρόλα αυτά, η κα. Παλιοσπύρου εστιάζει στην ομορφιά που νιώθει εσωτερικά και στα μελλοντικά της σχέδια, τα οποία εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και στην προσφορά στον συνάνθρωπο.

Αρνούμενη να εστιάσει στη δράστιδα της επίθεσης, η κα. Παλιοσπύρου δηλώνει πως «μου λερώνει την ψυχή».

Η ίδια έχει δημιουργήσει έναν οργανισμό για εγκαυματίες στο όνομά της, με στόχο την υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τα θύματα παρόμοιων βίαιων πράξεων.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ανθεκτικότητας και πνεύματος, υψώνοντας το ανάστημά της απέναντι στη βία και εμπνέοντας με την δύναμη και την αισιοδοξία της.

 

Διαβάστε επίσης: Εκλογές Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Ξεκάθαρη νίκη για την Κίνηση Μηχανικών