Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: «Τα ήπιαν» οι Αγρινώτες τη «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» (Ηχητικό)

Για τα αποτελέσματα της «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα» για την Αιτωλοακαρνανία, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, μίλησε ο κ. Ευάγγελος Μακρής, υπεύθυνος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Η 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» έλαβε χώρα σε 40 πόλεις πανελλαδικά με τη συμμετοχή  2.500 πολιτών και 600 εθελοντών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών,  για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».

Για την Αιτωλοακαρνανία, η Δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Responsible Young Drivers» και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε., της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου.

Ο κ. Μακρής, μετά από μια σύντομη αναφορά στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η Δράση, είπε ότι το «φιλικό» αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε «ο οδηγός της παρέας» κατά την έξοδό του από το νυχτερινό κέντρο Πανελλαδικά, έδειξε ότι: Το 88% των συμμετεχόντων ήταν κάτω από το επιτρεπόμενο όριο κατανάλωσης αλκοόλ και το 53% εξ’αυτών δεν κατανάλωσε καθόλου αλκοόλ.

Για τις πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Μακρής ανέφερε ότι στο Αγρίνιο το ποσοστό των ανθρώπων που ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο κατανάλωσης αλκοόλ έφθασε στο 26%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το Μεσολλόγγι και τη Ναύπακτο κυμάνθηκε στο 3-4%.

Ο κ. Μακρής χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της 15ης «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα», λέγοντας ότι «η ιδέα του οδηγού της παρέας περνά αργά και σταθερά και κυρίως στις νεαρότερες ηλικίες».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Ευάγγελου Μακρή στον Antenna Star 103.5: