Η.Π.Α. Εκλογές : Άρχισαν οι μηνύσεις

«Εγώ είμαι ο νικητής, πήρα 71 εκατομμύρια νόμιμους ψήφους» το μήνυμα του απερχόμενου προέδρου Σε ρυθμούς αμφισβήτησης της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές κινείται το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ. Το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή στην Αριζόνα, με την κατηγορία ότι η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία της νοτιοδυτικής πολιτείας απέρριψε λανθασμένα ψήφους ορισμένων ψηφοφόρων την Ημέρα των Εκλογών. Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτερο Δικαστήριο της κομητείας Μαρικόπα.

Επιμένει ο Τραμπ: Εγώ είμαι νικητής

Σταθερός στη μη παραδοχή της ήττας του από τον Τζο Μπάιντεν παραμένει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην πρώτη του ανάρτηση στο twitter μετά την ανακήρυξη νίκης του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικάνος έγραψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακής (ώρα Ελλάδας) με κεφαλαία γράμματα:

«Οι παρατηρητές δεν επετράπησαν στις αίθουσες καταμέτρησης. Κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους» ήταν το πρώτο tweet Τραμπ που επισημάνθηκε αμέσως από το Twitter ότι ενδεχομένως η ανάρτηση εμπεριέχει ψευδές περιεχόμενο.
«Άσχημα πράγματα συνέβησαν που δεν επιτράπηκε στους παρατηρητές μας να τα δουν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια απεστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν».

«71.000.000 νόμιμοι ψήφοι. Οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος», ανέφερε σε δεύτερο tweet.


Πηγή: newsbeast.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr