Η.Π.Α.: Πυροβολούσαν αδιακρίτως, προσπάθησαν να ξεφύγουν και τράκαραν με τρένο

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει τους υπόπτους

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στο Σεντ Λούις, στην πολιτεία Ιλινόι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει τους υπόπτους, που έριξαν το αυτοκίνητο διαφυγής τους πάνω σε τρένο, σύμφωνα με τον δήμαρχο και αξιωματικούς της αστυνομίας που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ.

Πώς σημειώθηκε το περιστατικό

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KMOV-TV, μέρος του δικτύου του CBS, τρεις ύποπτοι άνοιξαν πυρ και κατόπιν προσπάθησαν να διαφύγουν προσπερνώντας τρένο σε σιδηροδρομική διάβαση, όπου όμως σημειώθηκε σύγκρουση του συρμού με το αυτοκίνητό τους. Η αστυνομία αναζητεί τους υπόπτους σε κοντινή περιοχή με βλάστηση, σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από σφαίρες, μετέδωσε ο σταθμός. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ούτε τον αριθμό τους ούτε την κατάστασή τους.

Άλλος τοπικός σταθμός, ο KTVI, μέρος του δικτύου του Fox, ανέφερε επικαλούμενος αξιωματούχους που δεν κατονόμασε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε αγορά κρέατος στο Ιστ Σεντ Λούις. Κατά την ίδια πηγή, η αστυνομία αναζητεί ως και έξι υπόπτους.

Ανάλυση δεδομένων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) για την εγκληματικότητα από τον εξειδικευμένο ιστότοπο Security.org το 2019 υπεδείκνυε πως το Ιστ Σεντ Λούις καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη ανθρωποκτονιών μεταξύ των πόλεων των ΗΠΑ με πάνω από 10.000 κατοίκους· κατατάσσεται εξάλλου στην τέταρτη θέση ως προς τον δείκτη βίαιων εγκλημάτων σε όλη τη χώρα.

ethnos.gr