Η Volvo συνεργάζεται με τη Breathe για να μειώσει σημαντικά τους χρόνους φόρτισης των ηλεκτρικών

Ενσωματώνοντας το λογισμικό της Breathe στην πλατφόρμα διαχείρισης μπαταρίας που εξελίχθηκε εσωτερικά από τη Volvo Cars, για τη βελτίωση της απόδοσης της τεχνολογίας φόρτισης, η εταιρεία μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της ακόμη πιο σύντομους χρόνους φόρτισης και αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης και φόρτισης.

Εφαρμόζοντας τη νέα τεχνολογία στα επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, η Volvo εκτιμά πως θα μειώσει έως και 30% τους χρόνους φόρτισης (από 10% έως 80%), διατηρώντας την ίδια ενεργειακή πυκνότητα και αυτονομία. Ακόμη καλύτερα: οι βελτιώσεις στον χρόνο φόρτισης θα διατηρούνται σε όλο τον κύκλο ζωής της μπαταρίας, χωρίς να επηρεάζουν την υγεία της.

Η συνεργασία με την Breathe είναι αποτέλεσμα μίας συμφωνίας για την προμήθεια του κορυφαίου της προϊόντος, Breathe Charge και αποτελεί την πιο πρόσφατη επένδυση του επενδυτικού μας βραχίονα, Volvo Cars Tech Fund. Αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία της Volvo να είναι πρωτοπόρος εταιρεία στην εξέλιξη premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να γίνει ένας κατασκευαστής μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Η Breathe είναι μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο, που μοιράζεται το πάθος μας για την ηλεκτρική κινητικότητα και την κορυφαία εμπειρία του πελάτη. Αναπτύσσει λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας, με στόχο να συνεισφέρει σε καλύτερη, ταχύτερη και πιο βιώσιμη ηλεκτροκίνηση. Αντίθετα με την παραδοσιακή φόρτιση σε στάδια, η οποία βασίζεται σε προκαθορισμένους κανόνες, το λογισμικό της Breathe χρησιμοποιεί προσαρμοστική φόρτιση που ελέγχει δυναμικά την μπαταρία σε πραγματικό χρόνο, αποφέροντας σημαντικά μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Με τη χρήση αλγορίθμων, το λογισμικό διαχειρίζεται τη διαδικασία φόρτισης σε συνάρτηση με την υγεία της μπαταρίας, προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον οδηγό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της επιμετάλλωσης λιθίου που μπορεί να βλάψει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Πηγή: Sport24.gr