Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Ενημερωτική εκδήλωση Δωρεάς Μυελού των Οστών στο Lake Party

O Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και η Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου-Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π.) – «Χάρισε Ζωή» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών. 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του Lake Party στη Λίμνη Τριχωνίδα στις 24 και 25 Αυγούστου 2023 και ώρα 18:00 θα σας περιμένει θα σας περιμένει ομάδα εθελοντών για να σας ενημερώσει.

Θα υπάρχει επιπλέον δυνατότητα εγγραφής ως εν δυνάμει δότης με μια απλή αίτηση και τη λήψη στοματικού επιχρίσματος (με μπατονέτα). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών του Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π. κ. Μαρία Κώστογλου (Κινητό 6980-866846).

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία (ο πιο συνήθης καρκίνος στα μικρά παιδιά) και το λέμφωμα.

Για πολλούς η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από ένα συμβατό εθελοντή δότη. Το Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π. – «Χάρισε Ζωή» ενημερώνει για την ανάγκη της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και εγγράφει εθελοντές δότες, βοηθώντας ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών να βρουν το συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή.

Κάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό σήμερα: Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή.

Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μία ζωή. Έτσι απλά.

Γίνε μέρος της αλυσίδας.

Γίνε κι εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών.

www.xarisezoi.gr»

 

Διαβάστε επίσης: Γ. Λάμπρης στο AgrinioTimes.gr: Θεσμός μουσικής και πολιτισμού το «Lake Party Trichonida» (Video – Photos)