Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Στην εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού

Στην εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού συμμετέχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου.

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 εκπρόσωποί του του θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη από τις 10 το πρωί και για ένα δίωρο, κοντά στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης.

Όπως, αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση:

«Η τελευταία εβδομάδα του Απριλίου σηματοδοτείται κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη ως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού.

Ο κύριος στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για τη σημασία του εμβολιασμού στην πρόληψη ασθενειών και την προστασία της ζωής.

Οι λοιμώδεις νόσοι, όπως η ιλαρά, η διφθερίτιδα και η γρίπη, δεν περιορίζονται μέσα στα εθνικά σύνορα.

Η ανεπαρκής ανοσοποίηση σε μια χώρα της Ε.Ε. θέτει σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των πολιτών ολόκληρης της Ε.Ε.

Οι εμβολιασμοί δεν αφορούν μόνο την παιδική ηλικία, αλλά και την ενήλικη ζωή.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και επικαιροποιημένα εμβολιαστικά προγράμματα, τόσο στην κάλυψη του παιδικού, όσο και του εφηβικού και ενήλικα πληθυσμού.

Τα εμβόλια παρέχονται δωρεάν και πραγματοποιούνται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών Εφήβων/Ενηλίκων, όπως αυτό διαμορφώνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η ευεργετική προστασία του εμβολιασμού είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο εμβολιασμός αποτελεί επένδυση στην οικονομική και κοινωνική ευημερία, στην εξοικονόμηση των πόρων υγείας, στη μείωση της ζήτησης φαρμακευτικών σκευασμάτων και στην αύξηση του μέσου όρου ζωής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου επ’ ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού 24-30 Απριλίου 2024 και στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενημέρωση των πολιτών και την διαμόρφωση υγιών αντιλήψεων σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού σε όλες τις ηλικίες του πληθυσμού και σε όλη την κοινωνία, θα βρίσκεται την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 – 12:00 στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη (πλησίον της εισόδου του Δημαρχιακού Μεγάρου Αγρινίου).

Να μην ξεχνάμε τον εμβολιασμό.

Είναι πράξη προστασίας της υγείας μας και της ζωής μας, είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης».

 

Διαβάστε επίσης: Ε.Ο.Δ.Υ. – Αιτωλοακαρνανία: Διενεργήθηκαν 58 Rapid Tests – Όλα αρνητικά