«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε πλήρη πανικό…»

«Πληθαίνουν καθημερινά οι κλήσεις των Ιατρικών συλλόγων σε «απείθαρχους» ιατρούς. Η ιατρική γνώμη ποινικοποιείται, διώκεται, τιμωρείται.

Οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας ως άλλοι «χωροφύλακες» της Επιστήμης, βάλλονται κατά την βασικής της αρχής: της αμφισβήτησης. Της ελευθερίας της σκέψης και του λόγου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ι.Σ.Α. του κ. Πατούλη έχει καλέσει τον γνωστό καρδιολόγο κ. Φαίδωνα Βόβολη, Επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά» σε απολογία. Το θέμα με τις κλήσεις που δέχεται από τον Ι.Σ.Α., έχει πλέον γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Κύκλοι από το περιβάλλον του κ. Βόβολη μιλούν για νέα κλήση του από τον ΙΣΑ, ενώ δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την προηγούμενη κλήση που δέχθηκε για να απολογηθεί επειδή το Πρώτο Θέμα τον αποκάλεσε… «καθηγητή!»

Και όλα αυτά με το θέμα του Π.Ι.Σ. να εκκρεμμεί για καιρό. Λογικό… μαθαίνουμε πως ο ίδιος ο Π.Ι.Σ. δεν ήταν σε θέση να συνεδριάσει μέχρι 09/09 μέχρι που ο κ. Πλεύρης, με προσωπική του παρέμβαση, κατέστησε την διάταξη που απαιτούταν για τη νομιμοποίηση του Π.Ι.Σ. και την σύγκλησή του σε συνεδρίαση… μέχρι τότε, ο Π.Ι.Σ. δεν εδύνατο να συνεδριάσει καν!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ουδείς εκ των λοιμωξιολόγων της επιτροπής δεν μπορεί να αντικρούσει τα επιχειρήματα που ιατρικά τεκμηριώνει ο γνωστός καρδιολόγος.

Και κάπου εδώ αναρωτιόμαστε αυτό που ενοχλεί τελικά τον Ι.Σ.Α. και τον κ. Πατούλη είναι οι ιατρικές τεκμηριώσεις του κ. Βόβολη, ή η πολιτική δύναμη που έχει αποκτήσει; Χιλιάδες οι ακόλουθοί του στα social media, χιλιάδες οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της χώρας μετά τα καλέσματά του με την συγκέντρωση της 14ης Ιουλίου να είναι από τις πλέον δυναμικές της τελευταίας δεκαετίας.

Μία κυβέρνηση σε πτώση, που προσπαθεί εναγωνίως να ανεβάσει τα ποσοστά της με επικοινωνιακά τρυκ τύπου far west με γελαδάρηδες και ανέμελους πολιτικούς, χάνοντας κάθε ίχνος σοβαρότητας, είναι εύλογο να φοβάται μία νέα και ταχέως ανερχόμενη δύναμη. Και αυτή τη δύναμη ο Επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά» την έχει δείξει πολλάκις…

Τελικά τα χτυπήματα των Ιατρικών Συλλόγων είναι επιστημονικά ή.. πολιτικά;

Εμείς τα συμπεράσματά μας τα βγάλαμε».