Ιερά Πανήγυρις Εξωκκλησίου Αγίου Ιωάννου Σπολάϊτας (Βίντεο)

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 που η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει το Γενέθλιον του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, πανηγυρίζει το Ιερό Εξωκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Σπολάϊτας.

Πλάι στη λίμνη Στράτου, κοντά στη παλαιά σιδερένια γέφυρα του Αχελώου και πάνω σε λοφίσκο υψώνεται ο ναός του Αγίου Ιωάννου που χτίστηκε το 1815. Πρόκειται για ένα μνημείο βυζαντινής τέχνης.

Το Σάββατο το απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Κυριακή το πρωί και ώρα 07:00 π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετα θείου κηρύγματος.

Για να μεταβείτε από το Αγρίνιο στο Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου, θα πρέπει να ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Αγρινίου-Εμπεσού. Μετά την Σπολάιτα συνεχίζετε ευθεία για την παλαιά γέφυρα του Αχελώου, πριν στρίψετε αριστερά για την γέφυρα, υπάρχει πινακίδα που σας κατευθύνει να προχωρήσετε ευθεία (Άγιος Ιωάννης Σπολάιτας) και αφού διανύσετε μία απόσταση 500 m περίπου, θα διακρίνετε στα δεξιά σας το Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου.

Την Κυριακή το πρωί, ώρα 07:30 π.μ. θα υπάρχει έκτακτο δρομολόγιο του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Αγρινίου, από τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγρινίου για το Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου (το δρομολόγιο θα περάσει και μέσα από την Σπολάιτα). Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα επιστρέψει και πάλι στο Αγρίνιο μέσω Σπολάιτας. Η τιμή του εισιτηρίου για την κάθε διαδρομή θα είναι ίδια με την συνηθισμένη διαδρομή Αγρίνιο-Σπολάιτα δηλ. 1.50 ευρώ.

Το Ιερό Εξωκκλήσιο θα παραμείνει ανοικτό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.