Ιερατική Σύναξη Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου (Photos)

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη για φέτος Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Όπως και η τελευταία Σύναξη που είχε γίνει τον Μάρτιο 2020, η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στον μεγάλο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος μετά την προσφώνησή του προς τους Ιερείς, αναφέρθηκε σε πέντε κυρίως θέματα, που ήταν και οι λόγοι σύγκλησης της Συνάξεως, ήτοι:

Στην προετοιμασία της εορτής των Χριστουγέννων, στο γεγονός της αγιοκατατάξεως του Γέροντός του αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, στην εκλογή και χειροτονία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Καλλινίκου σε Μητροπολίτη Καστορίας, στην προαγωγή του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θωμά Βαμβίνη σε Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τέλος στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Ειδικά ομιλώντας για την αγιοκατάταξη του αγίου Καλλινίκου είπε ότι έγινε κατά τρόπο θαυμαστό και με φανέρωση σημείων.

Αναφερόμενος στον νέο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, μίλησε για την παρουσία και την υπηρεσία του στην Ναύπακτο τα 26 αυτά χρόνια και τον ευχαρίστησε για ό,τι προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη και τον λαό, και τον κάλεσε να απευθύνη λόγο στους Ιερείς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας μίλησε για την παρουσία του ως λαϊκού ακόμη στην Ιερά Μητρόπολη, για την ιερατική του διακονία, για τις σχέσεις του με τους Ιερείς, τους οποίους αγάπησε και σεβάστηκε. Τους ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επεφύλασσαν κάθε φορά στις Ενορίες τους, όταν τις επισκεπτόταν είτε συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη είτε ως Ιεροκήρυκας είτε ως Πρωτοσύγκελλος, καθώς και για την όλη συνεργασία, συμπληρώνοντας ότι φεύγει μετά από τόσα χρόνια χωρίς να υπάρχη κάποια σκιά στις σχέσεις του με τους Ιερείς.

Επίσης, μνημόνευσε τους κεκοιμημένους Ιερείς τους οποίους γνώρισε και συνεργάσθηκε μαζί τους και θα τους θυμάται για τα χαρίσματά τους.

Ως συμπέρασμα της ιερατικής διακονίας του στην Ναύπακτο τόνισε την ανάγκη ενότητας των Ιερέων με κέντρο τον Επίσκοπο και την μεγάλη ευλογία της Ιερωσύνης, όταν προσφερόμαστε σε αυτή ολοκαρδίως.

Τέλος κάλεσε τους Ιερείς να επισκέπτονται την Καστοριά, είτε με τις οικογένειές τους είτε με τις Ενορίες τους.

Ο Πρωτοπρ. π. Θωμάς Βαμβίνης διάβασε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου τονίζοντας τα κύρια σημεία της, και ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος έδωσε τις απαραίτητες συμβουλές και κατευθύνσεις στους Ιερείς, προς την κατεύθυνση της τελείας εφαρμογής των Συνοδικών επιταγών.