Ιερώνυμος: Όλοι μαζί χρειάζεται να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε

«Όλοι μαζί χρειάζεται να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου στη Μητρόπολη της Αθήνας και την Περιφορά έως την Πλατεία Συντάγματος.

«Το θαύμα δεν γίνεται από μια πλευρά μόνο, χρειάζεται πρώτα τη δική μας προσπάθεια, να είναι προσπάθεια όλων μας και ως πρόσωπα, ο καθένας για την ύπαρξή του και ως σύντροφοι και φίλοι, αλλά και ως κοινωνία και πατρίδα. Όλοι μαζί χρειάζεται να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε, να διαβούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη, έγινε η παραδοσιακή περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά, νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Και φέτος, πλήθως πιστών ακολούθησε τον Επιτάφιο κατά την περιφορά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές ενώ η μπάντα της Αστυνομίας παιάνιζε τα Εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Tο πρωί του Μ. Σαββάτου αναχωρεί για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Η αποστολή θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10:15 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄.

Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής.

Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελλάδας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50.

real.gr