Ηλεία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Δεκάδες με αναπνευστικά προβλήματα

Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς που καίει για πέμπτη ημέρα στην Ηλεία. Τόσο στη Νεμούτα όσο και στο Βασιλάκη οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς. Ωστόσο, η γενική περίμετρος της φωτιάς παραμένει σε ύφεση.

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να περιορίσουν τη φωτιά, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί η ένταση του αέρα στα πέντε με έξι μποφόρ.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος στο τοπικό σταθμό ΟΡΤ: «Αναζωπυρώσεις πύρινων μετώπων σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει».

Συνέχισε λέγοντας πως στην Ηλεία «σημειώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

Ο ίδιος τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά, διότι αν επεκταθεί με το πρώτο φως της ημέρας τη Δευτέρα προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα “βρει” δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί».

Μία ακόμη αναζωπύρωση σημειώθηκε στην περιοχή Δούκα το πρωί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκα, καθώς επίσης και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο.

Σημειώνεται πως από το πρωί ξεκίνησαν να κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο και έως αργά το βράδυ.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 291 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 12 πεζοπόρα τμήματα, 2 ελικόπτερα. Ακόμη, στην περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Δεκάδες με αναπνευστικά προβλήματα

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ανέφερε πως χρειάστηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά ανθρώπων με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών από την πυρκαγιά.

Τόσο απλοί πολίτες όσο πυροσβέστες και αστυνομικοί αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας: «Σε καθημερινή βάση καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε πολλά περιστατικά που έχουν να κάνουν με αναπνευστικά προβλήματα. Με βάση της οδηγίες της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τον Δήμο αφού του παρέχουμε όλες τις πρώτες βοήθειες για να ηρεμήσουν και να επανέλθει η αναπνοή τους σε κανονικά επίπεδα, τους οδηγούμε στους χώρος διαμονής που ο δήμος έχει διασφαλίσει έχοντας πάντα πλήρη φροντίδα», τόνισε ο Διοικητικός Υπεύθυνος του Κ.Υ. κ Αμάραντος.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου με πληροφορίες από patrisnews.gr

newsit.gr