Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων

Σε μόλις μία εβδομάδα λειτουργίας και εν μέσω καλοκαιριού το Help Desk του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχει δεχθεί πλήθος ερωτημάτων.

Πάνω από 1.000 ερωτήματα έχει δεχθεί από υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων ήδη το Help Desk που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr μέσα σε λίγες ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αλλά και του Help Desk πάνω από 720 ενδιαφερόμενοι κάλεσαν τηλεφωνικά τα στελέχη του προγράμματος ώστε να του λύσουν τις όποιες απορίες είχαν ενώ πάνω από 300 πολίτες απέστειλαν με email τις ερωτήσεις τους.

Από τους καταναλωτές που επικοινώνησαν τηλεφωνικά το 44,8% ρώτησαν για τις επιδοτήσεις που αφορούσαν σε ηλεκτρικά ποδήλατα, το 18,3% για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το 18,2% για ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα, το 17,4% ρώτησε γενικά πράγματα για το πρόγραμμα και ποσοστό από 0,5% ρώτησαν για τις επιδοτήσεις σε Ταξί και για τους φορτιστές.

Οι ερωτήσεις που απεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφορούσαν σε ποσοστό 46% για ηλεκτρικά ποδήλατα, σε 24% για ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα, σε 17,1% για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το 0,3% σε φορτιστές και το υπόλοιπο 12,3% αφορούσε σε γενικές ερωτήσεις.

Παράλληλα τα στελέχη του Υπουργείου αλλά και του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης έχουν ετοιμάσει έναν μακρύ κατάλογο με ερωτήσεις και απαντήσεις που λύνουν πάρα πολλές απορίες των υποψήφιων αγοραστών ή των ενδιαφερομένων η οποία ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

newsauto.gr