Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για την «Επιβάρυνση του Τομέα της Υγείας από την Κλιματική Αλλαγή»

Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για την «Επιβάρυνση του Τομέα της Υγείας από την Κλιματική Αλλαγή»

Με αφορμή την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον Τομέα της Υγείας και σε συνέχεια της σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για την υλοποίηση δράσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου διοργανώνει την Ημερίδα: «Επιβάρυνση του Τομέα της Υγείας από την Κλιματική Αλλαγή» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13:00 – 14:00, στο 6ο Λύκειο και το απόγευμα 18:00-19:00 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου (Ηλία Ηλιού 5, 2ος όροφος, Αγρίνιο).

Στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στο 6ο Λύκειο θα μιλήσουν οι Ιατροί και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κα. Χριστίνα Νείλα, Παιδίατρος και ο κος. Γεώργιος Κατσουράκης, Πνευμονολόγος ενώ το απόγευμα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου ομιλητές θα είναι η κα. Μαρία Ανδρίκουλα, Ενδοκρινολόγος και ο κος. Δημήτριος Σκιαδάς, Δερματολόγος.

Ο Τομέας της Υγείας ιεραρχείται ως προτεραιότητα για τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου καθώς η Κλιματική Αλλαγή που παρατηρείται παγκοσμίως μεταβάλλει τα δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία και οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις προκαλούν υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αναδεικνύοντας την ανάγκη θωράκισης και βελτίωσης των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

 

Διαβάστε επίσης: Η Κριτική Επιτροπή των «Προσώπων της Χρονιάς» για το 2023