Ινφαντίνο: «Πήγα Σαουδική Αραβία, Ελλάδα και Αίγυπτο – Γιατί όχι ξανά Μουντιάλ στη Μέση Ανατολή;»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο άφησε να εννοηθεί πως είναι θετικός στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2030 σε Σαουδική Αραβία, Ελλάδα και Αίγυπτο!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τελείωσε, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να κάνει τον απολογισμό της διοργάνωσης, που, κατά γενική ομολογία, ήταν μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών σε επίπεδο θεάματος και όχι μόνο.

Ο Ιταλοελβετός πρόεδρος της FIFA, ωστόσο, αναφέρθηκε και στο… μέλλον και συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί ξανά το Μουντιάλ σε χώρα της Μέσης Ανατολής, με τη Σαουδική Αραβία να φημολογείται έντονα πως θα υποβάλει αίτημα συνυποψηφιότητας με Ελλάδα και Αίγυπτο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030! Ο Ινφαντίνο, λοιπόν, άφησε να εννοηθεί πως είναι θετικός σε κάτι τέτοιο!

«Επισκέφθηκα τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες χώρες, που είναι θαυμάσιες. Η απόφαση για το Μουντιάλ του 2030 θα ληφθεί στη Σύνοδο της FIFA το 2024.

Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Ως πρόεδρος της FIFA, ελπίζω πως θα προκύψουν πολλές υποψηφιότητες. Όσο πιο πολλές υποψηφιότητες, τόσο μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Το γεγονός αυτός θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο, και θα ωθήσει κάθε υποψηφιότητα στο να πράξει το καλύτερο. Για το εάν θα γίνει ξανά στη Μέση Ανατολή το Μουντιάλ; Γιατί όχι», ήταν η χαρακτηριστικά ατάκα του Ινφαντίνο, που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το επίπεδο της διοργάνωσης στο Κατάρ.

«Το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν πολύ επιτυχημένο και οι φίλαθλοι απόλαυσαν την ατμόσφαιρα της Μέσης Ανατολής. Είμαι πεπεισμένος πως όλοι θα μπορούν να επιστρέψουν εδώ και να επισκεφθούν και άλλα μέρη», πρόσθεσε.

sport-fm.gr